PIŠE JURICA PAVIČIĆ

Tri mušketira: Sjajan je Vincent Cassel, a šlag na torti je naslovni lik Milady koju glumi Eva Green

Tri mušketira

 Imdb/
Jednodimenzionalnu, dijaboličnu zlikovku iz Dumasova romana tvorci su filma preobrazili u zlosretnu feminističku antijunakinju, u punokrvan i zanimljiv lik

Roman "Tri mušketira" Alexandrea Dumasa jedan je od onih koji ne oskudijevaju adaptacijama. Najnovija od njih, ona francuskog režisera Martina Bourboulona, dala bi se opisati uzrečicom "daj dite materi". Riječ je o prestižnoj, visokobudžetskoj francuskoj adaptaciji u kojoj igra "all stars" sastav francuskih glumačkih zvijezda. Dumasov roman razdijeljen je na dva filma. Prvi je u kinima igrao lani, a drugi, "Milady", stigao je sada u naša kina. I zaslužuje preporuku jer je sjajan.

Bourboulonova "Tri mušketira" film su koji nudi sve ono što je nekad nudio Hollywood, ali nažalost više nije tako. "Tri mušketira" sadrže i spektakl i zvijezde i akciju i emociju. Dumasov roman autori su snimali na povijesnim lokacijama, uz impresivne setove i masovne scene. Prizori bitaka raskošni su i dojmljivi. Scene borbi i mačevanja redatelj ne cjepka montažno, nego snima u često virtuoznih kadrovima sekvencama. Film je tapeciran glumačkim zvijezdama koje su listom jako dobre, pogotovo Vincent Cassel kao Athos.

Šlag na torti Bourboulonova filma je naslovni lik Milady koju glumi Eva Green. Jednodimenzionalnu, dijaboličnu zlikovku iz Dumasova romana tvorci su filma preobrazili u zlosretnu feminističku antijunakinju, u punokrvan i zanimljiv lik. Francuskoj kreativnoj ekipi čovjek može samo reći: chapeau!

TRI MUŠKETIRA: MILADY (Francuska 2023.), režija: Martin Bourboulon, uloge: François Civil, Eva Green, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmai, (kina)

Ocjena: 5

TRI MUŠKETIRA: MILADY

ak. avant. (kino)

Francuska, 2023.

R: Martin Bourboulon

G: François Civil, Eva Green, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmai

Ocjena: 5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 22:10