STREAMING U TRAVNJU

True-crime serija o kućanici koja je 80-ih bila optužena da je sjekirom ubila ljubavnikovu suprugu, svoju prijateljicu...

Serija Ljubav i smrt

 Hbo/
U seriji Diplomatkinja Keri Russell gra Kate Wyler, koja se istodobno suočava s međunarodnim krizama i problemima u braku

Politička drama, "true crime", triler te erotski trilerI...ovo su neke od serija koje nam donosi travanj.

DIPLOMATKINJA, NETFLIX

Ranih devedesetih, još kao dijete, zabljesnula je u programu "Mickey Mouse Club", u kojem su svoje prve umjetničke korake napravili i kasnije planetarno popularni glazbenici Britney Spears, Justin Timberlake i Christina Aguilera, kao i glumac Ryan Gosling. Kasnih devedesetih bila je lice mlade generacije u Zlatnim globusom okrunjenoj ulozi Felicity Porter, poslušne odlikašice koja neočekivanim odabirom grada za studij počinje graditi samostalnost te kroz prijateljstva, ljubavne odnose te odabir profesije traži svoj autentični glas. Veliki odjek imala je i njena interpretacija agentice KGB-a u hvaljenoj špijunskoj drami "Amerikanci".

Sada je na Netflixu gledamo u njenoj najnovijoj ulozi. U političkoj seriji Debore Cahn Keri Russell igra Kate Wyler, novopostavljenu američku ambasadoricu u Londonu, koja se istodobno suočava s međunarodnim krizama, diplomatskim izazovima, medijskom pažnjom te problemima u braku s, također diplomatom, Halom (Rufus Sewell).

Cahn politička drama nije strana. Za "Diplomatkinju" su je pripremili špijunsko-politički triler "Domovina" (Homeland) te politička drama "Zapadno krilo" (The West Wing). Cahn je scenarističku vještinu brusila i na najpoznatijem projektu Shonde Rhimes, "Uvodu u anatomiju", pa ne čudi, piše Variety, da je "Diplomatkinja" "Shondalandom inspirirana" verzija "Zapadnog krila".

LJUBAV I SMRT, HBO MAX

Svoju travanjsku uzdanicu ljubitelji "true crime" sadržaja mogli bi naći u nadolazećoj HBO-ovoj miniseriji "Ljubav i smrt" (Love & Death), koja prati priču kućanice Candy Montgomery, koja je u osamdesetima bila optužena da je sjekirom ubila ljubavnikovu suprugu, svoju prijateljicu Betty Gore. Glavna uloga pripala je Elizabeth Olsen ("Doktor Strange u Multiverzumu ludila", "Osvetnici: Rat beskonačnosti", "Osvetnici; Završnica"), mlađoj sestri voljenih blizanki Mary-Kate i Ashley Olsen. Betty glumi Lily Rabe ("Čovjek iz sjene", "Američka horor priča"), a njena muža Allana igra Jesse Plemons ("Šape pasje", "Crno zrcalo", "Friday Night Lights", "Breaking Bad", "Irac"). Nimalo manje zvijezde nisu niti redateljica i scenarist serije. Lesli Linka Glatter je poznata po radu na proslavljenim serijama "Domovina" te "Momci s Madisonu, dok o profesionalnoj trajektoriji Davida E. Kelleyja ("Male laži", "Ally McBeal", "Chicago Hope", "Pravda za sve") gotovo da nije potrebno niti govoriti.

THE LAST THING HE TOLD ME, APPLE TV+

Kada joj suprug Owen naprasito nestane, Hannah Michaels će se naći pred zidom tajni i pitanja o njemu. Potraga za odgovorima povezat će je sa suprugovom kćeri koju, prema posljednjoj suprugovoj molbi, mora zaštititi. Triler Apple TV+ "The Last Thing He Told Me" temelji se na istoimenom bestseleru Laure Dave, a uloge bračnog para dodijeljene su Jennifer Garner ("Od klinke do komada", "Alias") te danskom glumcu Nikolaju Coster-Waldau (Jamie Lannister u "Igri prijestolja").

KOBNA PRIVLAČNOST, PARAMOUNT+

Rijetko se koja filmska scena gledateljima trajno urezala u pamćenje kao stravična scena iz kultnog erotskog trilera "Kobna privlačnost" u kojoj Beth (Anne Archer) na štednjaku nalazi kuhanog zeca, kućnog ljubimca svoje kćeri Ellen, kolateralne žrtve poremećenih osjećaja Alex Forrest (Glenn Close) prema Danu Gallagheru (Michael Douglas). Kao i kuhani zec, nezaboravne su i nenadmašne interpretacija Alexinog pomračenog ludila te panika Douglasova Dana, (čija je požuda kao i ona Nicka Currana iz "Sirovih strasti" te Toma Sandersa iz "Razotkrivanja" imala dramatične posljedice). Pred Joshuom Jacksonom i Lizzy Caplan, koji Alex i Dana igraju u novoj verziji poznate priče, stoga je veliki izazov. Hoće li njihova interpretacija doseći ljestvicu koju su visoko postavile glumačke legende, otkrit će miniserija koja uskoro stiže na Paramount+.

image

Kobna privlačnost; Joshua Jackson, Amanda Peet

Paramount+/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Paramount+/backgrid/backgrid Uk/profimedia

OPSESIJA, LJUBAV, LJUBOMORA, NETFLIX

Na Netflixu se pak može pogledati mračni, erotski triler "Opsesija, ljubav, ljubomora" (0bsession), miniserija bazirana na romanu Josephine Hart "Damage", priči koja je mnogima poznata iz istoimena filma o patološkom seksualnom trokutu u čijim su kutevima otac, sin te sinova zaručnica. Engleskog glumca Jeremyja Ironsa i francusku glumicu Juliette Binoche u glavnim su ulogama zamijenili engleski glumac Richard Armitage te irska glumica Charlie Murphy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 02:16