KENNETH MITCHELL

U 49. godini preminuo je poznati glumac, iz ‘Zvjezdanih staza‘ i ‘Kapetana Marvela‘

Kenneth Mitchell

 Camilla Zenz/Zuma Press/Profimedia/Camilla Zenz/zuma Press/profimedia
‘Živio je prema principu da je svaki dan dar te da nikada ne koračamo sami‘

Kanadski glumac Kenneth Mitchell, koji je glumio u Marvelovom filmu "Captain Marvel" te seriji "Star Trek: Discovery", u pedesetoj je godini života preminuo od komplikacija Amiotrofične lateralne skleroze (ALS), piše The Guardian.

"S težinom u srcu objavljujemo da je Kenneth Alexander Mitchell, voljeni otac, muž, brat, ujak, sin i mnogima dragi prijatelj preminuo", stoji u objavi na glumčevu profilu na Instagramu.

"Ken se zbog ALS-a tijekom pet i pol godina suočavao sa serijom groznih izazova i, na sebi svojstven način, uspio je svaki od njih nadići s dostojanstvom i konstantnoj posvećenosti življenju ispunjenog i sretnog života. Živio je prema principu da je svaki dan dar te da nikada ne koračamo sami. Njegov je život pravi primjer koliko ispunjen netko može biti kada živi s ljubavlju, suosjećanjem, humorom, uključivosti te zajedništvom", piše također u izjavi.

image

Star Trek: Discovery

Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Capital Pictures/film Stills/profimedia

Za glumcem koji je u "Star Trek: Discovery" igrao razne uloge, poput Klingons Kola, Kol-Sha, Tenavika te Aurellija, tuguju i u izjavi na službenoj stranici Star Treka:

"Čitava Star Trek obitelj upućuje saučešće Mitchellovoj obitelji, prijateljima, voljenima te fanovima diljem svijeta.

Osim u "Star Trek: Discovery" te "Captain Marvel", glumac je igrao i u postapokaliptičkoj televizijskoj seriji Jericho.

Mitchell je iza sebe ostavio suprugu Susan May Pratt te dvoje djece te je zamolio, piše u izjavi na Instagramu, da se bilokakve poklone usmjeri prema istraživanju bolesti od koje je patio ili potpori njegove djece.

ALS je progresivna neurodegenerativna bolest koja utječe na motorne neurone.

Na početku su simptomi uglavnom neprimjetni pa su često zanemareni. Bolest je okarakterizirana progresivnom mišićnom slabošću u rukama, nogama i mišićima odgovornim za disanje, govor i gutanje. Kada se razvije slabost ošita i međurebrenih mišića, oboljeli više ne mogu samostalno disati, piše Savez društava distrofičara Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:57