LOS ALAMOS

U godinu dana ovaj je grad posjetilo skoro 70 posto više ljudi. Razlog? Snimljen je poznati film

Rio Grande River od White Rock Overlook Parka u Los Alamosu

 Valerie Macon/Afp/Profimedia/Valerie Macon/afp/profimedia
Veći dio radnje odvija se u gradu Los Alamosu, izgrađenom blizu tajnog laboratorija u Novome Meksiku podignutom na prijedlog fizičara Oppenheimera

Film "Oppenheimer" Christophera Nolana koji je već zaradio milijardu dolara, nije napunio samo džepove direktora holivudskih studija već je donio neočekivanu dobit i stanovnicima grada Los Alamosa. Film, koji govori o izumu atomske bombe jedan je od favorita na ovogodišnjoj dodjeli Oskara 10. ožujka. Veći dio radnje odvija se u gradu Los Alamosu, izgrađenom blizu tajnog laboratorija u Novome Meksiku podignutom na prijedlog fizičara J. Roberta Oppenheimera.

Otkad se film počeo emitirati u srpnju prošle godine turisti hrle na mjesta poput Oppenheimer Housea i Fuller Lodgea, gdje su nuklearni znanstvenici ‘partijali‘ da bi proslavili svoj uspjeh - izradu atomske bombe. Gradske vlasti kažu da je broj posjetitelja tijekom prošle godine porastao za 68 posto. "Još prošlo proljeće uočili smo priljev velikog broja" ljudi i prije nego što je film stigao u kina, rekla je Kathy Anderson, turistička vodičica lokalnoga povijesnog društva, čiji su zaposlenici morali utrostručiti broj dnevnih obilazaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:54