Kino Metropolis

U Muzeju suvremene umjetnosti mogu se pogledati neki od dobitnika ovogodišnje nagrade Oscar

Film Minari
 Msu
Među ostalim se prikazuju drama ‘Ne zaboravi disati‘, potom ‘Minari‘ te humorna drama ‘Još jedna runda‘ najbolji strani film

U suradnji s kinom Metropolis, u Muzeju suvremene umjetnosti od 27. do 30. travnja, najavljuje se, mogu se pogledati neki od dobitnika ovogodišnje filmske nagrade Oscar.

U MSU kinu ovaj se tjedan prikazuje slovensko-talijansko-hrvatska intimna art-drama ''Ne zaboravi disati“ o odrastanju, krhkosti, ljubomori, erotici i neizbježnom procesu prihvaćanja činjenice da se svijet mijenja, a život ide dalje. Na repertoaru je i „Minari“, nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je uz šest nominacija osvojio Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu (Yuh-Jung Youn), a ovjenčan je i Zlatnim globusom za film na stranom jeziku.

Prikazuje se i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:43