ANGRY BIRDS 2

U nastavku je priča postala politički korektna i nema šala

 

Nastavak “Angry Birdsa”, crtića napravljenog po aplikaciji za mobitele, izgleda puno raskošnije od prethodnika, iako je zapravo nešto jeftiniji. Valjda je štos u tome što se išlo na prvoloptaške efekte, scenografiju koja podsjeća na filmove o Jamesu Bondu, dok je prvi film bio pažljivo cizeliran: praseći grad tamo je izgledao kao kreacija likovnih umjetnika.

Nije štos samo u tome. Original je vrvio bezobraznim humorom, pravo je čudo kako je u Americi dobio bezazleni prikazivački predikat “PG” (Parental Guidance), tamo su ga mala djeca mogla gledati u pratnji roditelja, dok je nastavak to i zavrijedio: tek tu i tamo neka drska šala, ništa u rangu prvih “Angry Birdsa”, gdje Veli Orao sa strašću mokri u jezerce, a njegovi prijatelji požudno piju tu vodu i ne sluteći da ju je on upravo zagadio. Čak je i priča postala politički korektna.

Dosad je sve počivalo na antagonizmu ptica koje ne mogu letjeti i svinja ludih za njihovim jajima (ništa bolje od takve kajgane!), no sad dolazi do naglog pomirenja jer se pojavio novi neprijatelj i donedavni suparnici moraju postati suradnici. Zagonetka se brzo razrješava, a i nije bog zna što, pa će dvojka vrlo teško doseći odjek prethodnika. Mali klinci možda budu zadovoljni, ali oni veći vrlo teško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:36