‘HOTEL PORTOFINO‘

U Opatiji se snima britanska serija, prikazivat će se diljem svijeta, na njoj radi i naš producent

Liburnia Hotels & Villas
 PROMO
U pitanju je projekt koji bi mogao imati nekoliko sezona što je izuzetna promocija za ovaj dio Hrvatske, rekao je Nebojša Taraba

Unatoč pandemiji koronavirusa i svim poteškoćama oko putovanja, renomirani filmaši nisu mogli odoljeti ljepotama Opatije koju su odabrali za snimanje britanske serije "Hotel Portofino". Od svih destinacija izabrali su upravo popularnu i atraktivnu Opatiju, koja sve više postaje kulisa za brojne produkcije. ITV i BritBox iz Velike Britanije snimaju dramsku seriju čija se radnja događa 1926. na talijanskoj rivijeri. Opatijska rivijera postala je mjesto snimanja zanimljivoj priči jer kvarnerska ljepotica svojom prirodom, ali i ugodnom te opuštenom atmosferom podsjeća na popularnu talijansku rivijeru.

Liburnia Hotels & Villas domaćini su cijeloj ekipi serije, koja je obiteljska drama puna emocionalnih uspona i padova s klasičnom misterijom koja se provlači kroz radnju i kulminira dramatičnim vrhuncem.

- Ovo će biti ogromna promocija Opatije, Kvarnera i čitave naše zemlje na brojnim tržištima gdje će se prikazivati serija. Jako nas veseli i ponosni smo što jedna međunarodna ekipa snima seriju u Opatiji i što su izabrali baš nas. Glumci i cijela ekipa naši su dragi gosti i oduševili su cijeli LRH tim svojom skromnošću i susretljivošću. Opatija je destinacija koja ima prekrasnu vizuru i arhitekturu te je stvorena za snimanje serija i filmova. Ovakva događanja su najbolja moguća promocija Opatije i Kvarnera i mi to moramo iskoristiti. Zato ćemo učiniti sve da dovedemo još takvih ekipa, ne samo iz filmske industrije, već i brojnih drugih, i da budu sretne i zadovoljne kad dođu, ali i kad odlaze iz našeg grada - rekao je Vladimir Bošnjak, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela.

image
Liburnia Hotels & Villas
PROMO

Serija će se ovoga ljeta snimati u Portofinu i duž hrvatske obale. Radnja prati kćer bogatog industrijalca koja se seli u Italiju kako bi u prelijepom primorskom gradiću Portofino otvorila vrhunski britanski hotel. Serija ima tipičan britanski šarm, ali i dramsku komponentu ozbiljnog vremena u kojem se događa. Serija će se prikazivati u cijelom svijetu 2022. godine, a čitava ekipa je oduševljena prirodnom ljepotom opatijske rivijere i vilom u kojoj snimaju seriju. U planu su već i programi s vodičima koji će gostima pokazivati lokacije snimanja na kojima su "oživjele" scene Hotela Portofino.

- Trenutno snimamo u Hrvatskoj na raznim lokacijama u Opatiji gdje je i glavna zgrada za Hotel Portofino locirana, a snimanje je organizirano u partnerstvu s hrvatskom producentskom kućom Drugi plan. Ovo kreativno partnerstvo nam je nevjerojatno koristilo jer smo shvatili koliko je Hrvatska nevjerojatno raznolika po pitanju lokacija, arhitekture i geografske različitosti. Zemlja pruža vizualno zapanjujuću pozadinu serije i nudi nevjerojatan set mogućnosti za glumačku ekipu. Ne sumnjam da će gledatelji širom svijeta biti očarani prekrasnim prizorima iz Opatije i nadam se da će ih to potaknuti da osobno posjete ove nevjerojatne lokacije - izjavio je Walter Iuzzolino, jedan od izvršnih producenata serije.

Producent Nebojša Taraba iz producentske kuće Drugi plan ovim povodom je izjavio:

- Iznimno smo sretni i zadovoljni jer je ovaj posao puno više od uobičajene servisne produkcije, drago nam je što imamo priliku raditi s Eagle Eye produkcijom, a još više nas čini sretnim što će ova serija, koja se snima na ovom području, u Opatiji, Lovranu, Rovinju i drugim hrvatskim gradovima, biti prikazivana na nekim od najvažnijih televizija u svijetu. Seriju će gledati gledatelji televizija ITV iz Velike Britanije, PBS iz Amerike, Foxtel Australija i Sky Italija. U pitanju je projekt koji bi mogao imati nekoliko sezona što je izuzetna promocija za ovaj dio Hrvatske. Posebno bih se htio zahvaliti našim domaćinima iz Liburnia Hotels & Villas koji su se u svakom segmentu pokazali izuzetno susretljivima.

Opatija sve više postaje destinacija za mnoge industrije koje njezinu atraktivnost, ljepotu prirode, dobru i ugodnu atmosferu cijene i uživaju u njoj iz godine u godinu. Liburnia Hotels & Villas brinu ne samo za odličnu ponudu, nego i za sigurnost svojih gostiju, a osigurali su i fleksibilne mogućnosti rezerviranja smještaja. Više o ponudama saznajte na www.liburnia.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2022 13:08