CANNESKI FESTIVAL

U utrci je i film Nanija Morettija o izboru pape

ZAGREB - Pedro Almodovar , Terrence Malick, Aki Kaurismaki, Nani Moretti i Lars Von Trier među autorima su čiji će filmovi igrati u konkurenciji 64. filmskog festivala u Cannesu.

U natjecateljskom programu Cannesa, koji je objavljen u četvrtak, igrat će 19 filmova. Aki Kaurismaki konkurirat će za Zlatnu palmu filmom “Le Havre”, Terrence Malickom “Drvom života”, Almodovar filmom “Koža u kojoj obitavam”, a Nani Moretti filmom “Habemus papam”, koji se bavi konklavom za izbor pape.

Trierova ‘Melankolija’

Od glasovitih redatelja, u konkurenciji su i Tučin Nure Bilge Ceylan filmom “Bilo jednom u Anadoliji”, japanski klasik žanrovskog filma Miike Takashi filmom “Hara kiri: smrt samuraja”, belgijska braća Dardenne filmom “Dječak s biciklom”, te Lars Von Trier “Melankolijom”.

U konkurenciji su četiri francuska i samo jedan američki film, a po dva filma u izboru imaju i Italija, Japan i Danska. Samo su dva debitanta u konkurenciji: Markus Schleinzer filmom “Michael”, te Julia Leigh. Istočnoeuropskih produkcija u konkurenciji nema.

Popratni program otvara Gus Van Sant filmom “Resteless”, a među autorima utješnog programa su i Bruno Dumont i Kim Ki-duk.

Otvara Woody Allen

Canneski festival - koji počinje 11. svibnja - otvorit će Woody Allenov film “Ponoć u Parizu”. Predsjednik žirija je Robert De Niro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:22