OPASAN POSAO

U zatvoru su zajedno s nasilnim ocem, gangsterom, i ne očekuje ih ništa dobro...

Scena iz filma

 Imdb/
‘Extraction II‘ solidno je režiran, pomalo rutinski, bučan, no to nije nikome zasmetalo: "trojka" je naime već u pripremi

U početku nije izgledalo da će "Extraction" u produkciji braće Russo postati franšiza. Istina, u film je uloženo 65 milijuna dolara, razmjerno puno za Netflixove standarde, snimalo se, između ostalog, u Bangladešu, a glavnu ulogu dobio je Chris Hemsworth, moćni Thor iz Marvelovih filmova. Kako priznaje sam australski glumac, njegov je lik trebao poginuti u samom finalu, a posljednji kadar snimljen je tako da ostavlja mjesta dvojbama. Ipak, nakon što su Netflixovi šefovi pogledali rezultate gledanosti, morali su se odlučiti na nastavak, koji su opet producirali Anthony i Joe Russo, a za redatelja su ponovno angažirali bivšeg Marvelovog kaskadera Sama Hargravea.

Fabula se razigrava predvidljivo, Tyler Rake (Hemsworth) namjeravao se povući iz opasnog posla plaćenika, no u Austriji mu prilazi stranac i moli pomoć: Ketevan, sestra Tylerove bivše žene Mie, i njezino dvoje djece, nalaze se zajedno s nasilnim ocem, gangsterom Davitom, u zatvoru u Gruziji, gdje ih ne očekuje ništa dobra. To je mamac na koji netko poput Tylera odmah nasjedne, spašavati žene i djecu njegova je uobičajena misija, ali ovaj put s neočekivanim problemom. Film je bučan, solidno režiran, pomalo rutinski, no to nije nikome zasmetalo, jer je "trojka" već u pripremi.

Extraction II

akc. triler

SAD, 2023. (Netflix)

R: Sam Hargrave

G: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa

****

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:47