RODE IZ BRODSKOG VAROŠA

UGLEDNI BBC SNIMIO DOKUMENTARAC O KLEPETANU I MALENOJ Ljubavnu priču koja traje gotovo 20 godina sad će saznati cijeli svijet

 Danijel Soldo / HANZA MEDIA

Britanski javni medijski servis BBC u ponedjeljak 24. travnja premijerno će prikazati dokumentarni film o rodama Malenoj i Klepetanu, koji je nastao na temelju snimki Hrvatske radiotelevizije.

Dokumentarni film Ljubav roda na daljinu (eng. A Long Distance Love Affair for Storks), koji je nastao u okviru BBC-jeve serije Natures Weirdest Events, rezultat je tromjesečne suradnje BBC-ja i HRT-ova Odjela za prodaju programa i usluga, a bit će prikazan u udarnom terminu na Drugome programu BBC-a u ponedjeljak u 20 sati.

Tako će, zahvaljujući HRT-ovim snimkama, priča o dvjema rodama iz Brodskoga Varoša, čija ljubavna priča traje gotovo dva desetljeća, postati poznata diljem svijeta jer BBC ima veliku gledanost na čitavome engleskom govornom području.

Dokumentarni film Ljubav roda na daljinu gledateljima britanskoga javnog medijskog servisa donosi povijest odnosa dviju roda od dana kad je domar Stjepan Vokić našao rodu slomljenoga krila te joj dao ime Malena te njezina susreta s Klepetanom, koji joj se vraća svake godine unatoč brojnim izazovima u njihovu odnosu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2023 20:31