U 80.GODINI

Umro Bo Hopkins, sjajni sporedni glumac najpoznatiji po ulozi vođe bande u Američkim grafitima

Bo Hopkins i Richard Dreyfuss na setu Američkih grafita

 Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Profimedia/Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Profimedia
Tijekom gotovo šest desetljeća duge glumačke karijere Hopkins je ostvario više od stotinu zapaženih televizijskih i filmskih uloga.

Glumac William Bo Hopkins, poznat po ulogama u filmskim klasicima poput Američkih grafita i Ponoćnog ekspresa, umro je u subotu od srčanog udara u dobi od 80. godina, pišu američki mediji.

"S velikom tugom javljamo da je preminuo Bo Hopkins, glumac koji je volio kontaktirati sa svojim obožavateljima iz cijeloga svijeta, premda nije uspijevao odgovoriti na svaki e-mail u posljednjih nekoliko godina", stoji na službenoj glumčevoj internetskoj stranici.

Njegova supruga potvrdila je da je Hopkins preminuo u subotu ujutro u bolnici u Kaliforniji od posljedica srčanog udara koji je pretrpio 9. svibnja, prenio je Hollywood reporter.

Tijekom gotovo šest desetljeća duge glumačke karijere Hopkins je ostvario više od stotinu zapaženih televizijskih i filmskih uloga.

U karijeri je stekao više od 130 glumačkih priznanja, a bio je najpoznatiji po sjajnim sporednim ulogama.

Ovaj svestrani karakterni glumac, koji je znao glumiti loše i dobre momke, bio je omiljen među svojim obožavateljima, ali i redateljima s kojima je radio.

U filmu Georgea Lucasa Američki grafiti, Hopkins je glumio Joea Younga, vođu bande koja je vršila pritisak na lik Curta, što ga je utjelovio Richard Dreyfuss.

Posljednji film u kojemu se glumac pojavio je "Hillbilly Elegy" iz 2020. u kojemu mu je partnerica slavna Glenn Close.

Nakon vijesti o Hopkinskovoj smrti brojni kolege i kolegice iz filmskog svijeta na društvenim mrežama odaju mu počast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2023 06:49