U DOBI OD 83 GODINE

Umro glumac Paul Sorvino, junak filma ‘Goodfellas‘: ‘Otišao je najdivniji čovjek koji je ikad živio‘

Paul Sorvino s kćeri Mirom

 HUBERT BOESL/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP
Preminuo je u klinici Mayo u Jacksonvilleu na Floridi prirodnom smrću, rekao je njegov glasnogovornik

Glumac Paul Sorvino, koji je igrao ulogu gangstera Paulieja Cicerona u klasičnom mafijaškom filmu "Goodfellas", preminuo je u 84. godini, rekao je u ponedjeljak njegov glasnogovornik.

Sorvino, poznat i po ulozi policijskog narednika Phila Cerrette u TV seriji "Zakon i red" iz 1990-ih, radio je na filmu i televiziji više od 50 godina.

Umro je u klinici Mayo u Jacksonvilleu na Floridi prirodnom smrću, rekao je glasnogovornik.

"Potpuno sam shrvana. Otišao je najdivniji čovjek koji je ikad živio i ljubav mog života. Slomljena sam srca", napisala je njegova supruga Dee Dee Sorvino na Twitteru.

Rođen u Brooklynu 1939., Sorvino je studirao glazbu i isprva je želio postati operni pjevač prije nego što se okrenuo glumi.

Njegova duga karijera uključivala je uloge u brodvejskoj predstavi "That Championship Season" i filmskoj adaptaciji iz 1982. godine. Drugi filmovi uključuju "Dick Tracy", "Nixon" i "Crveni".

Sorvino je bio otac troje djece, uključujući i glumicu Miru Sorvino, koja je zahvalila ocu kad je primila svoju nagradu Oscar za film "Moćna Afrodita" iz 1995. godine.

“Naučio me svemu što znam o glumi”, izjavila je tad.

U ponedjeljak je Mira Sorvino rekla kako je njezino "srce pocijepano" smrću njezina oca.

"Život pun ljubavi, radosti i mudrosti s njim je gotov", napisala je na Twitteru. "Bio je najdivniji otac. Jako ga volim. Tata, dok se uspinješ, šaljem ti ljubav u zvijezde", poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:06