ODLAZAK U 64. GODINI

Umro srpski glumac Tihomir Arsić koji je žario i palio u ex-Yu filmovima 80-ih godina

Tihomir Arsić
 Youtube/ Televizija Galaksija 32
Najveću popularnost u nekadašnjoj Jugoslaviji donijela mu je uloga Čajka u ratnoj drami “Igmanski marš”

Poznati kazališni, filmski i televizijski glumac Tihomir Tika Arsić umro je u Beogradu je u 64. godini, objavili su u ponedjeljak srbijanski mediji.

Ostat će zapamćen po ulogama u filmovima "Dečko koji obećava", "Veliki transport", "Igmanski marš" i "Pejzaži u magli".
Posljednje uloge bile su mu u serijama "Ubice mog oca" i "Urgentni centar".

Veliku popularnost stekao je 80-ih godina, kada su godišnje izlazila po tri filma u kojima je igrao jednu od glavnih uloga. U razdoblju od 1981. godine i filma "Dečko koji obećava" do 1989. i "Boja na Kosovu", Arsić je glumio u 22 filma, jednoj seriji i jednom TV filmu.

Publika će ga pamtiti i po monodrami "Tako je govorio Broz" s kojom je početkom devedesetih godina prošlog stoljeća nastupao diljem bivše Jugoslavije, igrajući je više od 300 puta.

Najveću popularnost u nekadašnjoj Jugoslaviji donijela mu je uloga Čajka u ratnoj drami Zdravka Šotre “Igmanski marš”.

Mediji u Srbiji pišu da je Arsić dvije godine bolovao od raka gušterače.

- U svibnju prošle godine sam se pripremao za opskurnu filmsku ulogu čovjeka koji umire od raka. Pet mejseci sam se pripremao za taj lik, prvi put sam išao u teretanu i trenirao boks. Malo prije početka snimanja, koje je trebalo trajati dva i pol mjeseca i biti vrlo zahtjevno, preventivno sam otišao na detalji liječnički pregled.. Kako skoro 20 godina nisam igrao tako veliku ulogu na filmu, mislio sam da je u redu da budem siguran da sam dobro i da neću morati praviti pauzu. Bio sam bio zdrav i nisam osjećao nikakve tegobe. Tako sam slučajno saznao da imam karcinom na glavi gušterače, rekao je ranije za “Gloriju”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:47