MISS MERKEL

Urnebesna serija: Angela Merkel dosađuje se na selu pa postaje detektivka. Nećete vjerovati kako joj se pas zove

Katharina Thalbach kao Angela Merkel

 Screenshot, Rai 2/
Riječ je o adaptaciji književnog predloška njemačkog autora Davida Safiera

Agatha Christie, britanska kraljica ‘whodunit‘ krimića, genijalni je um koji nam je dao belgijskog detektiva Herculea Poirota i stariju amatersku detektivku Miss Marple, voljene fiktivne likove koji su mnoge obožavatelje pronašli i zahvaljujući filmskim i televizijskim adaptacijama romana. Miss Merkel, protagonistkinja njemačke adaptacije književnog predloška autora Davida Safiera, koju će prikazati i na drugome programu talijanske radiotelevizije (RAI2), sasvim je drugačija detektivka. Nekadašnja njemačka kancelarka nakon dugogodišnje se političke karijere povukla te živi u zabačenom selu na sjeveru Njemačke, no kako joj mirovina brzo dosadi, Angela se baca u istraživačke vode te se angažira oko rješavanja misterioznih slučajeva. Kako piše Huffpost, glavnu ulogu Merkel tumači Katharina Thalbach, dok njena supruga, znanstvenika Joachima Sauera igra Thorsten Merten.

image

Angela Merkel

John Macdougall/afp/profimedia/John Macdougall/afp/profimedia

"Mord in der Uckermark", prvu knjigu u seriji tvorca serije "Berlin, Berlin", slijedili su nastavci Mord auf dem Friedhof i Mord auf hoher See.

image

David Safier

Isabel Infantes/contactophoto/profimedia/Isabel Infantes/contactophoto/profimedia

Kako piše Metro, riječ je o seriji koje se Talijani ne mogu zasititi. Neke od scena: dok čisti pseći izmet, a pas se zove Putin, govori: ‘Dovoljno sam dugo čistila tuđi nered, mogu i ovo.‘ Šali se i na račun svog stila, navodno govoreći: ‘Imam 50 takvih pulovera u ormaru i moram ih potrošiti‘...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2024 10:00