INTERNAZIONALE DISTRIBUZIONE

'Ustav RH' već prvih dana u talijanskim kinima privukao značajnu medijsku pozornost

 Screenshot: YouTube

ZAGREB - Film "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića krenuo je u redovitu kinodistribuciju u talijanskim kinima, od Padove, Milana, Verone do Firenze, Torina, Rima.

Hrvatski audiovizualni centar izvijestio je kako je u prvih nekoliko dana prikazivanja Grlićev film u Italiji već privukao značajnu medijsku pozornost - Radio Rai uživo je prenosio razgovor s redateljem,a o filmu su pisale najznačanije talijanske novine, Corriere della Sera, La Repubblica, Il Corriere Mereghetti, Il Manifesto i drugi.

Ta "ljubavna priča o mržnji" prikazuje koliko netrpeljivosti može postojati na malom prostoru, u ovom slučaju jednoj zgradi u središtu Zagreba, ali i kako se može pokušati prevladati različitosti i predrasude.

U filmu glume Nebojša Glogovac, Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i nedavno preminuli Božidar Smiljanić. Scenarij za film napisali su Ante Tomić i Rajko Grlić, a direktor fotografije je Branko Linta.

Film je dosad prikazan diljem svijeta, na nizu filmskih festivala s koje je ponio tridesetak nagrada, počevši od međunarodne premijere u Montrealu 2016. gdje je dobio Grand Prize of the Americas.

Produkciju potpisuju Interfilm iz Zagreba, Hrvatska radiotelevizija, In Film Prag, Revolution Skopje, Sever&Sever Ljubljana i Film&Music Entertainment London.

Za distribuciju filma u Italiji zadužen je Cineclub Internazionale Distribuzione.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 03:31