Mišljenje kritike

Velika je nepravda što Bob Odenkirk koji je udahnuo život Saulu Goodmanu, nije nagrađen niti jednim jedinim Emmyjem

Bob Odenkirk 

 Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
Nije nagrađena ni sama serija ‘Better Call Saul‘, usprkos činjenici da se u nominaciji za najbolju dramsku seriju pojavila šest puta

Nakon što su jučer trijumfirale na dodjeli nagrada Emmy serije "Nasljeđe" i "Bijeli lotus", o čemu smo pisali, mnogi su kritičari, te ljubitelji kultne serije "Better Call Saul" bili poprilično iznervirani.

Pažnju, kako su primjetili, privlače dva broja: 48 i 2. Prvi se odnosi na broj nominacija za nagrade Primetime Emmy i Primetime Creative Arts Emmy koje je hit serija Vincea Gilligana i Petera Goulda dobila tijekom šest sezona, a drugi na broj osvojenih nagrada. Ono što ovu statistiku čini još neobičnijom je to što dvije osvojene nagrade pripadaju kategoriji izvanredne kratke komične ili dramske serije (riječ je, naime, o sveukupno dvadeset kratkih videa objavljenih na Youtubeu i društvenim mrežama tijekom treće, odnosno pete sezone serije), što samu dramsku seriju "Better Call Saul" ostavlja na ravnoj nuli.

Iako je za cijenjenu nagradu u kategoriji glavnog glumca u dramskoj seriji nominiran pet puta, Bob Odenkirk, koji je udahnuo život odvjetniku Saulu Goodmanu, za svoju izvedbu nije nagrađen niti jednim jedinim Emmyjem. Najboljom nijednom nije proglašena niti sama serija, usprkos činjenici da se u kategoriji najbolje dramske serije njeno ime pojavilo čak šest puta.

Seriju kritika bilježi kao jedan od najboljih ‘spin-off-a‘ i ‘prequela‘ ikad snimljenih, koji je, po nekima, i bolji od originalne serije "Breaking Bad", koji je s nagradom Primetime Emmy imao puno više sreće te je osvajao kipiće u raznim kategorijama, uključujući one za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji (Bryan Cranston), najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji (Aaron Paul) te najbolju dramsku seriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:14