NOVO RUHO

VELIKE PROMJENE U POPULARNOJ RTL-ovoj EMISIJI, POČINJE RADITI I NEDAVNO ANGAŽIRANO POJAČANJE S HRT-a 'Jedva čekamo zaplesati eterom u parovima'

Tomislav Jelinčić, Jelena Pajić, Ana Brdarić-Boljat i Ivan Vrdoljak
 RTL
 

Televizija RTL od početka travnja uvela je promjene u svoj informativni program. Od 9. travnja gledatelje će kroz RTL-ovu središnju informativnu emisiju RTL Danas voditi žensko-muški voditeljski par. Ani Brdarić Boljat za voditeljskim mjestom pridružit će se Ivan Vrdoljak, dok će Tomislav Jelinčić RTL Danas voditi s Jelenom Pajić.

Emisija koncepcijski ostaje ista u trajanju od 60 minuta, a ideja o žensko-muškim voditeljskim parovima trebala bi donijeti svježinu i novi pogled na priče.

‘U fokus stavljamo dobre priče i prezentaciju istih koja će sada ovisiti o čak četiri potpuno različita voditelja, a time i četiri potpuno različita stila i pogleda na priče. Cilj je i dalje biti objektivan, ali i provokativan’, kaže Ana Brdarić Boljat.

‘Jedva čekamo zaplesati eterom u parovima. Bit će sigurno lakše i još zabavnije, kako za nas voditelje, tako i za gledatelje’, dodao je Jelinčić i naglasio da njihovi novi kolege, Jelena Pajić i Ivan Vrdoljak, možda jesu godinama mlađi, ali se to u profesionalnom smislu nimalo ne osjeti.

RTL
Ivan Vrdoljak i Ana Brdarić-Boljat

Dosadašnji voditelj RTL Vijesti Ivan Vrdoljak zadovoljan je promjenom. ‘Svi smo jako predani i usredotočeni na to da ovo osvježenje naše središnje informativne emisije bude što kvalitetnije. Odgovornost svakako postoji – prema gledateljima, ali i kolegama. Naša emisija bit će jednako informativna i sadržajna kao i dosad, ali gledatelje želimo informirati još izravnijim, no istovremeno i opuštenijim pristupom. To znači manje službene voditeljske najave koje, ponekad i uz dozu humora, i dalje gađaju u srž određene teme. Gledateljima ćemo, kao i dosad, ukazivati na bit stvari i dati kontekst, odnosno pomoći im da shvate kako će se određeni događaj ili politička odluka odraziti na njihove živote’, rekao je Vrdoljak. S njim se slaže i Jelena Pajić, nova članica RTL-ovog informativnog tima.

RTL
Jelena Pajić i Tomislav Jelinčić

‘Njihovo iskustvo i savjeti su neprocjenjivi. Ana i Tomislav su prošli sve ono što ću ja proći u tko zna koliko vremena, tako da savjete rado slušam i veselim se radu s novim kolegama. Mislim da je ovo početak jednog divnog prijateljstva’, kaže Jelena Pajić i ne skriva da trema uoči novog starta ipak postoji: ‘Kod mene je uvijek ima, u svakom poslu. Ono što radim želim napraviti dobro i kvalitetno i uvijek se brinem kako će krajnji proizvod ispasti. Zato ima i treme, samo što nije blokirajuća, već motivirajuća. Najčešće nakon prvih nekoliko trenutaka sve sjedne na svoje mjesto, a onda iz emisije u emisiju ide sve bolje. Na greškama učim, a svako iskustvo je samo jedna nova crtica iskustva više’, pojašnjava voditeljica.

Od 9. travnja novi vizualni identitet imat će i informativni news magazin Potraga, emisija koja je u godinu dana prikazivanja ukazala na nepravdu, nepoštenje, birokratske probleme, ali i donijela brojne tople ljudske priče i tako privukla stotine tisuća gledatelja koji svaki radni dan čekaju nove reportaže istraživačkih novinara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:20