NASMIJAVAO NAS DO SUZA

VIDEO 'Au revoir'! Tvorac Mućki, John Sullivan preminuo u dobi od 64 godine

 BBC
Njegova najpoznatija serija 'Mućke' (Only Fools And Horses) snimljena je u sedam sezona i u Velikoj Britaniji emitirana od 1981. do 1991., uz nekoliko kasnije snimljenih božićnih epizoda.

Tvorac legendarne televizijske serije 'Mućke', John Sullivan preminuo je u 65. godini, javlja BBC. Scenarist najgledanijeg i najomiljenijeg sitcoma među Britancima zadnjih je šest tjedana proveo u bolnici u Surreyju, ali je izgubio bitku s virusnom upalom pluća.

Sir David Jason, koji je u Mućkama igrao Dela Trottera, izjavio je da je totalno shrvan viješću o smrti prijatelja koji će mu strašno nedostajati. - Izgubili smo najboljeg britanskog pisca komedija, ali nam je ostavio veliko nasljeđe, dar smijeha - rekao je 'Delboy'.

U šoku je i Nicholas Lyndhurst, koji je glumio Rodneya, a Sullivana je opisao kao nedvojbeno najboljeg britanskog televizijskog scenarista.

Generalni direktor BBC-ja Mark Thompson izjavio je da je John imao jedinstveni dar pretvaranja događaja i osoba iz svakodnevnog života u nezaboravnu komediju. Mark Freeland, šef produkcije BBC-jevih komedija, rekao je da je Sullivan bio 'Dickens naše generacije'. - Sve što je pisao bilo je u osnovi o njegovom životu, apsurdima s kojima se suočavao i izvanrednim osobama s kojima se susretao - rekao je Freeland.

Sullivan je napisao sceranrije i za serije Građanin Smith, Just Good Friends, Rock & Chips, Green, Green Grass u kojem glavne uloge tumače Boycie i Marlene iz Mućki, te za originalnu seriju Dear John, čija je američka verzija prikazivana i u Hrvatskoj.

Njegova najpoznatija serija 'Mućke' snimljena je u sedam sezona i u Velikoj Britaniji emitirana od 1981. do 1991., uz nekoliko kasnije snimljenih božićnih epizoda. Osvojila je brojne nagrade, uključujući priznanje BAFTA-e 2004.

Prva epizoda Mućki

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:56