FILM GENEA STUPINSKOG

VIDEO: 'DOBRI DEČKI' Najugodnije iznenađenje ovoljetne holivudske sezone

 Screenshot:Youtube
 

Svakako najugodnije iznenađenje ovoljetne holivudske sezone, koje je prošlog vikenda završilo na prvom mjestu tamošnje top liste. Što je u toj komediji za klince tako neobično? To što je u američkoj kino-mreži dobila predikat “R”, što znači da je mlađi od 17 godina mogu gledati samo u pratnji starijih osoba.

Dosta paradoksalno, jer su glavni junaci 12-godišnjaci, polaznici 6. razreda osnovne škole, no čini se da je upravo to stvorilo poželjan publicitet. Još kad znamo da su producenti glumac Seth Rogen i njegov kreativni partner Evan Goldberg (iz njihove su radionice iznikli urnebesni film katastrofe “Ovo je kraj”, subverzivni crtić “Sausage party”, i “Posljednji intervju” koji je gotovo zaratio Ameriku i Sjevernu Koreju), tada čuđenju nema mjesta.

Mali junaci, među kojima se izdvaja Jacob Tremblay, zvijezda hvaljene “Sobe” i velikog kino hita “Čudo”, žive samo za party koji organizira njihov vršnjak, a na kojem je glavna atrakcija natječaj ljubljenja. Neprestano psuju, uče se pijuckanju alkohola, kupuju drogu za znance, a kad jednoga od njih otac uhvati da na laptopu pretražuje pornografske portale, pohvali ga:

“Napokon si počeo koristiti svoj najvažniji organ”. Šteta što je režija dosta neambiciozna, povremeno sve sliči na skromni TV film, no kraj takvog sadržaja to i nije osobit problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:28