DIVAN FILM!

VIDEO: FANTOMSKI DJEČAK Za tri klase šije cijelu ovogodišnju holivudsku kinoanimaciju

 YouTube
Inteligentna priča o dječaku koji u snu dobiva supermoći

'Phantom Boy' autora Alaina Gagnola i Jeana-Loupa Feliciolija dugometražni je 2D crtić koji potpisuje sve zapaženiji francuski studio za animaciju Folimage. 'Fantomskim dječakom' studio iz Provanse pokazao je da misli ozbiljno jer Gagnolov i Feliciolijev film za tri klase šije cijelu ovogodišnju holivudsku kinoanimaciju.

Junak 'Phantom Boya' je 11-godišnji Alex, maštoviti dječak koji dospije u bolnicu nakon što oboli od leukemije. Dok je u bolnici, Alex otkrije da je u snu kadar napustiti vlastito tijelo, levitirati i letjeti nad gradom.

Na isti bolnički odjel dospije i polomljeni policajac Leo. Leo je otkrio zlog urotnika koji kani računarskim virusom podčiniti New York, ali mu šefovi ne vjeruju. Onemoćali policajac, dječak s čudesnom sposobnošću, te domišljata novinarka stoga se moraju udružiti da spase New York.

'Phantom Boy' je film koji spaja najljepšu tradiciju europske omladinske literature poput Ericha Kästnera ili Ferenca Molnara s američkom kulturom superjunaka i mitologijom Gothama.

Scenarij je inteligentan poput dobrog “odraslog” krimića, prikazuje zrele ljudske situacije te afirmira kolektivni napor, a ne američki individualizam. Likovno je riješen elegantno i poetično, finom smjesom 2D i 3D animacije. Divan film!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:09