VIŠE OD 60 FILMOVA

VIDEO: FRKA Distopijskom vizijom budućnosti bez filma najavljena intrigantna revija radova nastalih na zagrebačkoj ADU

 FRKA / YOUTUBE

Na Akademiji dramske umjetnosti ove se godine od 31. ožujka do 2. travnja održava dvanaesta FRKA – Filmska revija Kazališne akademije koja se svake dvije godine izmjenjuje s KRADU – Kazališnom revijom Akademije dramske umjetnosti.

Snimljen je i promotivni film koji će se premijerno prikazati na otvorenju FRKE, 31.3. u 20 sati na Akademiji dramske umjetnosti.

Revija je natjecateljskog karaktera, stvorena kao platforma koja studentima filmskih odsjeka omogućuje javno prikazivanje najboljih ostvarenja. Iako se na reviji prikazuju radovi studenata fimskih odsjeka, u stvaranju FRKE aktivno sudjeluju i studenti kazališnih odsjeka, kao i studenti Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu koji su zaslužni za vizualni identitet.

Na ovogodišnjoj se reviji prikazuje više od 60 filmova od kojih će deset biti nagrađeno od strane žirija. Nagrade se dodjeljuju za najbolju režiju, snimanje, produkciju, scenarij, glumca i glumicu te montažu.

Također će se dodijeliti Grand Prix za igrani film i dokumentarni film te nagrada “Nikola Ivanda” za najbolji TV format.

U žiriju će ove godine biti glumac Krešimir Mikić, fimski kritičar Mario Kozina, snimatelj Mario Sablić, redateljica Sonja Tarokić, producent Hrvoje Osvadić, pisac i scenarist Ante Tomić, montažer Tomislav Pavlic, redatelj i scenarist Goran Kulenović te dokumentarist Nebojša Slijepčević.

Osim projekcija filmova koje svaki dan trajanja revije počinju u 11:30 sati, revija ima i bogat popratni program koji uključuje predstavljanje novog natjecateljskog programa studentskog filma Sarajevo Film Festivala, predavanje o osiguranju na filmu, VR sobu a na FRKU dolaze i gosti iz susjedstva – Fakultet dramskih umjetnosti Beograd.

Ulaz na sve projekcije i popratni program je slobodan, a raspored događanja na reviji uskoro će biti objavljen na Facebook stranici FRKA / Filmska revija Kazališne akademije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:17