POLIMAC PREPORUČUJE

VIDEO: GLAVNI ADUTI KRIMIĆA '21 MOST' SOLIDNI SU GLUMCI Posebno se ističe atipično zapuštena Sienna Miller koja igra partnericu glavnog junaka

 Atlaspix / Alamy / Alamy / Profi
 

Naslov nas upoznaje sa činjenicom da Manhattan okružuje čak 21 most, međutim, glede radnje to tek djelomično ima važnost. Naime, dva kriminalca (odlični Stephan James i Taylor Kitch) došla su opljačkati 30 kila kokaina, ali su umjesto tog iznosa zatekli deset puta veći plijen.

Uzeli su koliko su mogli, no policija im je u trenu bila na tragu, što je dosta čudno. Istragu vodi mladi Andre Davis (Chadwick Boseman, znamo ga po blockbusteru “Black Panther”), koji je taj poziv odabrao nakon što su mu u djetinjstvu ubili oca, također policajca.

Olakotna okolnost je što je gradonačelnik na nekoliko sati zatvorio sve mostove (njih 21) kako počinitelji ne bi pobjegli (glavni je razlog što su gangsteri usput ubili 8 policajaca), ali istraga otkriva da tu nema dobrih i loših, jer su i murjaci također upleteni u šverc kokainom.

Mostovi u svemu tome jedva da imaju neku ulogu. Aduti filma su solidni glumci, ponajprije Sienna Miller kao partnerica glavnog junaka, ona se potpuno odrekla svog nekad glamuroznog imidža, zatim James i Taylor Kitch u krajnje netipičnoj ulozi, a izvrsna je i fotografija Paula Camerona, budući da se snimalo uglavnom noću.

Scenarij je tanjušan, trebalo je iznova pogledati krimiće iz sedamdesetih kao što su “Preko puta 110. ulice”, koji posjeduju žestinu koja je ovom filmu nedostižna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:35