'BELLADONNA'

VIDEO: JOŠ JEDAN 'BRAVO' ZA HRVATSKI FILM! 'Belladonna' u konkurenciji za najbolji kratkometražni film na Sundance film festivalu

 Facebook

Sundance film festival na službenoj je stranici na Facebooku objavio popis filmova koji će se prikazati i naći u konkurenciji za nagradu sljedeće godine, a među njima je i kratkometražni film Dubravke Turić, ‘Belladonna’.

Tri žene različite životne dobi i porijekla sretnu se u oftalmološkoj čekaonici. Osluškujući razgovor starijih žena djevojka Saša saznaje za tragediju koju su doživjele u ratu. Ravnodušnost koju je do tog trenutka osjećala prema njima zamjenjuje osjećaj bliskosti i prepoznavanja.

To je ukratko sadržaj ‘Belladonne’, debitantskog filma Dubravke Turić snimljenog u produkciji Spiritus movensa. Dubravka Turić profesionalno se bavi montažom, režijom i pisanjem scenarija, a između 2000. i 2009. radila je kao scenaristica na dokumentarnim i putopisnim TV serijalima 'Svlačionica', 'Mjenjačnica, 'Koleđicom po svijetu' i drugima.

‘Belladonna’ je ove godine na 72. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji proglašena najboljim kratkometražnim filmom u sekciji Horizonti. Detalje o filmu možete saznati na njihovoj službenoj stranici ili Facebooku.

Sundance film festival jedna je od najznačajnijih smotri nezavisnog filma u SAD-u koju je 1984. osnovao Robert Redford. Cjelokupan popis filmova koji su ušli u konkurenciju potražite na ovom linku .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:46