POLIMAC PREPORUČUJE

VIDEO, 'JUMANJI: IDUĆA RAZINA' OBILUJE AKCIJOM I ODLIČNO ZAFRKANCIJOM Nastavak uspješnice iz 2017. donosi kreativne ludorije i karizmatične izvedbe

 Supplied by LMK / Landmark / Pro
 

Sve što Dwayne "The Rock" Johnson u posljednje vrijeme dotakne pretvori se u zlato. Bivši kečer koji je nakon zavidne karijere u ringu prešao u Hollywood prometnuo se u jednu od najisplativijih modernih akcijskih zvijezdi, što znači da su mu filmski studiji spremni dati da neke franšize sami nosi na svojim mišićavim leđima. Jedna od tih je serijal filmova Jumanji.

Koncept serijala postavljen je 1995. godine kada je izašao istoimeni film s Robinom Williamsom. U tom su filmu protagonisti zaigrali društvenu igru "Jumanji" te u svoj svijet preko te igre pustili cijelo čudo životinja i ljudi. Taj je koncept 2017. okrenut naglavačke pa su u filmu "Jumanji: Dobrodošli u džunglu" glavni likovi "usisani" u videoigru.

"Jumanji: Dobrodošli u džunglu" gledateljima je ponudio napete akcijske scene i dosta inteligentne šale na račun spola i roda, budući da su likovi prilikom usisavanja u igru "dobili" tijela koja ne odgovaraju likovima koje su prilikom igranja odabrali. Taj je film zahvaljujući glumačkom ansamblu koji je predvodio Johnson, a koji je još uključivao Jacka Blacka, Karen Gillan, Kevina Harta i mnoge druge u svijetu zaradio više od 900 milijuna dolara. S obzirom na to da je film koštao 90 milijuna, investicija se višestruko isplatila.

Veći dio kreativne ekipe i glumačkog ansambla sudjelovao je i u snimanju nastavka "Jumanji: Iduća razina", a pridružili su im se i renomirani glumci Danny Glover te Danny DeVito. Kako je redatelja filma Jake Kasdan u nastavku podigao ulog i uposlio nove glumce pogledajte u novoj epizodi serijala Polimac preporučuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:07