ŽENSKA VERZIJA 'MAMURLUKA'

VIDEO: LUDA DJEVOJAČKA Scarlett Johansson u komičnoj ulozi (koja joj nikako ne leži!)

 YouTube

Koncept je lako prepoznati - ženska inačica serijala “Mamurluk”. U ovom filmu cura pred kojom je karijera sprema se za udaju i kako se drukčije oprostiti od slobodnog življenja nego burnom djevojačkom zabavom na kojoj je sve dozvoljeno: konzumiraju se alkohol i droga, naručuju stripperi, ima i naznaka svih vrsta gay seksa, no zbog jednog od incidenata junakinje bi mogle završiti u zatvoru.

Sve ukazuje na urnebesnu ljetnu filmsku zabavu, ali nije baš tako. Zaplet s lešom koga se nije lako riješiti već je prastar, počevši od Hitchcockovih “Nevolja s Harryjem” do nekoć popularne komedije “Vikend s mrtvacom”. Drugo, redateljica, debitantica Lucia Aniello, izrazita je diletantica, njezin prosede očito su televizijski “sitcomi” (u filmu se puno priča, a gegovi su vrlo rijetki), za nešto drugo očito nije sposobna: prije snimanja bar je mogla pogledati neko od izdanja “Mamurluka” da shvati kako funkcionira žanr komedije.

Naposljetku, Scarlett Johansson je, nema zbora, odlična glumica ali baš ne impresionira kao komičarka: nakon što pogledate „Ludu djevojačku“ s nostalgijom ćete se prisjetiti sličnih filmova s Cameron Diaz, koja ima itekakvog dara za humor. Uzmite za primjer “Najslađe stvorenje” u kojem joj je partnerica bila Christina Applegate: kad njih dvije pokušaju koristiti pisoar u muškom WC-u, to je bilo bezobrazno i provokativno. U “Ludoj djevojačkoj nema ničeg takvog”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:52