LOŠE OTVARANJE

VIDEO: MICHAEL MOORE PROPAO U KINIMA Prvi film slavnog dokumentarista nakon šest godina naišao na slab odaziv publike

 YouTube
Prema glasinama, Moore je odbio Netflix koji je bio spreman otkupiti film za prikazivanje, jer je želio poslati film u što je više moguće kino dvorana

Dokumentarni film 'Where to Invade Next', u kojem Michael Moore putuje svijetom u potrazi za dobrim zakonodavstvom koje bi se moglo primjeniti i u Sjedinjenim Američkim Državama, ostvario je naslabiji rezultat na kino-blagajnama u dosadašnjoj karijeri slavnog dokumentarista.

Mooreov prvi film nakon šest godina počeo se prikazivati u 308 američkih kina prošlog vikenda i pritom je zaradio 897.034 dolara, odnosno u prosjeku 2912 dolara po kinu. To je znatno manje od rezultata njegovog filma 'The Big One' iz 1998. (koji je u prosjeku ubrao 4452 dolara) ili od Mooreovog igranog filma 'Canadian Bacon' iz 1995. (prosječno 3810 dolara). Štoviše, rezultat novog Mooreovog filma je poražavajuć u usporedbi s filmom 'Capitalism: A Love Story' iz 2009. koji je u svakom kinu zaradio prosječno 57.991 dolar.

Prema glasinama, Moore je odbio Netflix koji je bio spreman otkupiti film za prikazivanje, jer je želio poslati film u što je više moguće kino dvorana.

Puštanje filma u kina na koncu je pomaknuto s božićnog termina na Valentinovo, a na koncu je izostala i promotivna turneja jer je redatelj obolio od upale pluća.

Tijekom proljeća 'Where to Invade Next' bit će još prikazan u ograničenom broju kino-dvorana u Njemačkoj, Luxembourgu, Grčkoj, Švedskoj i Nizozemskoj, dok Velika Britanija još nije potvrđena.

Moore u filmu nije ni bio zainteresiran za britansko društveno uređenje. Kako je rekao za Guardian prošle godine, želio je "brati cvijeće, a ne korov". Prema njegovim riječima, želio je ići na mjesta gdje bi mogao nešto naučiti, a ne smatra da Amerikanci u ovom trenutku mogu nešto naučiti od Velike Britanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:54