PREMIJERNO PRIKAZAN

VIDEO: MICHAEL MOORE SE POJAVIO S NOVIM FILMOM Gdje će biti sljedećaamerička invazija?

 YouTube
Već u prvoj minuti filma autor kaže: "Izgubili smo Vijetnamski rat. Izgubili smo Korejski rat. Izgubili smo Zaljevski rat"

Proslavljeni dokumentarist Michael Moore proslavio se specifičnim pristupom temama koje obrađuje, poput američke opsesije oružjem u 'Bowling for Columbine', ratu protiv terorizma u 'Fahrenheit 9/11', zdravstvenim sustavom ('Sicko') i gospodarskoj krizi ('Capitalism'), a provokativnog pristupa se i dalje čvrsto drži, sudeći po najavnom traileru njegovog novog filma 'Where to Invade Next'.

Već sam naslov otkriva da se Moore bavi američkim ratovanjem, a da ne bi bilo zabune oko njegovog stava već u prvoj minuti filma autor kaže: "Izgubili smo Vijetnamski rat. Izgubili smo Korejski rat. Izgubili smo Zaljevski rat". Na taj način Moore kritizira tendenciju Pentagona da zamagli rezultate svojih vojnih (ne)uspjeha.

Kritičarima Moore poručuje da je njegov novi film "komedija", a u razgovoru za Vice otkrio je kako mu je u razdoblju obilježenom smrću oca i razvodom braka pomogao rad na filmu, sa scenama poput one u kojoj paradira usred Pariza s ogromnom američkom zastavom. Pritom, mnogi su u filmu primjetili istaknutu patriotsku crtu. Filmska ekipa filmu je pak dala radni naziv "Mikeov veseli film".

'Where to Invade Next' jučer je premijerno prikazan na Toronto International Film Festivalu.

Pogledajte trailer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:06