CROATIA'S FINEST

VIDEO: NATIONAL GEOGRAPHIC PRIKAZUJE HRVATSKI GASTRO PUTOPIS Još jedna fantastična reklama Hrvatskoj koju predstavlja poznati masterchef

Snimanje emisije Croatia's Finest u Trogiru s Dhruvom Bakerom, pobjednikom britanskog Masterchefa u svibnju 2016.
 Tom Dubravec / CROPIX

Na National Geographic Channelu počelo je prikazivanje gastro putopisa Croatia's Finest, koji je u Hrvatskoj sa svjetski poznatim masterchefom Dhruvom Bakerom snimala zagrebačka Mak produkcija s ciljem promocije hrvatske gastronomije, prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine.

Putopis na engleskom jeziku prikazuje se od početka listopada na azijskom tržištu (Kina, Japan, Indija, Malezija, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Bahrain, Ujedinjeni Arapski Emirati i dio Afrike) te će se prikazivati u iduće tri godine.

Snimljeno je 20 polusatnih epizoda na području cijele Hrvatske, a u svakoj Baker kuha na otvorenom i to na najljepšim lokacijama na kojima nitko do sada nije kuhao, poput zadarske rive uz morske orgulje.

Baker je bio nadahnut izvornim hrvatskim jelima koje je i kušao na svakoj lokaciji, da bi onda pripremao vlastite kreacije od svježih hrvatskih namirnica, ističu iz Mak produkcije.

"S obzirom na domet National Geographic Channela, pogotovo na azijskom tržištu, više od pola milijarde ljudi iz 90-ak zemalja svijeta u tri godine moći će uz putopis upoznati Hrvatsku, čime je to jedna od najvećih promocija Hrvatske i njenih proizvoda u svijetu do sada", procjenjuju iz Mak produkcije.

Putopis će se prikazivati nekoliko puta tjedno, s više repriznih emitiranja.

"Odradili smo velik posao, uložili puno truda i vremena, no sve ne bi bilo moguće da važnost projekta nisu prepoznali u Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici, koja je projekt financijski pomogla", poručio je izvršni producent putopisa Croatia’s Finest Tadija Kolovrat.

Producent i autor putopisa je Alen Nemet, režiju potpisuje Deni Husta, a tehnički producent je Edvard Hudi.

Kako su u tijeku završni pregovori i s Hrvatskom radiotelevizijom, Kolovrat se nada da će i nacionalna TV kuća prikazivati putopis, a pregovara se i s drugim svjetskim TV kućama pod vodstvom jedne distribucijske kuće iz Londona.

Osim National Geographic Channel-a za azijsko tržište, Croatia’s Finest emitira se i u Velikoj Britaniji na kanalu Holiday & Cruise TV- Sky Channel 256, a uskoro se očekuje i emitiranje u Rusiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:23