ZAPALJIVO U THE BEVERLY HILTONU

VIDEO: NIJE BILO ŠANSE DA OVO BUDE UOBIČAJENA DODJELA PRESTIŽNE NAGRADE 'Što, je li to bilo pregrubo? Prema Kevinu Spaceyju?'

Seth Meyers
 Paul Drinkwater/Courtesy of NBC/Handout / REUTERS
 

Nije bilo šanse da će ovogodišnja dodjela nagrada Zlatni Globusi koja se održala 7. siječnja u hotelu The Beverly Hilton u Beverly Hillsu u Kaliforniji biti uobičajena.

Nakon što je industriju zabave tijekom 2017. godine do temelja uzdrmao val skandala, komičar i voditelj talk showa Late Night na televizijskoj mreži NBC Seth Meyers u nedjelju je imao nezavidan zadatak - morao je biti smiješan u trenutku kada većini okupljenih nije bilo do smijanja.

USA Today piše da se znalo da ovog neće biti samo još jedna dodjela nagrada kada je postignut dogovor da svi uzvanici dođu u crnom kako bi iskazali potporu svojim kolegama koji su bili žrtve zlostavljanja.

Meyers je uspio pronaći mjeru te je vješto kombinirao šale o optužbama za seksualno zlostavljanje s očekivanim šalama na račun nominiranih i predsjednika Donalda Trumpa.

Talk show voditelj je svoj uvodni monolog koji je trajao nešto više od 12 minuta otvorio s "dobra večer dame i preostala gospodo" te se vrlo brzo prebacio na ismijavanje Kevina Spaceyja, Harveyja Weinsteina i drugih visokoprofilnih zvijezda optuženih za seksualno zlostavljanje i silovanje.

"Harvey Weinstein ne može prisustvovati večerašnjoj dodjeli nagrada", rekao je Meyers. "Čuo sam glasine da je lud i da je s njime teško raditi. Nemojte brinuti, vratit će se on za 20 godina te će postati prva osoba kojoj će zviždati tijekom odavanja počasti preminulim djelatnicima Hollywooda."

"Unatoč svemu što se dogodilo prošle godine, show mora ići dalje. Na primjer, drago mi je bilo čuti da će se snimiti još jedna sezona serija Kuća od karata. Je li Christopher Plummer dostupan i za to? Nadam se da može reproducirati južnjački naglasak jer Kevin Spacey to zasigurno nije mogao", rekao je Meyers. "Što, je li to bilo pregrubo? Prema Kevinu Spaceyju?"

"Film Oblik vode dobio je najviše nominacija ove godine. Radi se o jednostavno prelijepom filmu, međutim moram priznati da sam, kad sam čuo da se u filmu naivna mlada žena zaljubi u morsko čudovište, pomislio, "o ne, ne još jedan film Woodyja Allena". Kao "Manhattan" u vodi", našalio se Meyers.

Meyers se između dodjela nagrada uveselio okupljene opservacijom o trenutnom stanju u američkom zakonodavstvu. "Sad je 2018. godina i marihuana je napokon dozvoljena dok seksualno zlostavljanje napokon nije", rekao je.

Komičar je svoj uvodni monolog zaključio s provokacijom na račun predsjednika Donalda Trumpa. "Prije 7 sam godina na Večeri dopisnika iz Bijele kuće izrekao nekoliko šala o tome da naš trenutni predsjednik nije kvalificiran da preuzme tu dužnost. Neki su rekli da sam ga time motivirao da se kandidira. Ako je to istina onda moram reći sljedeće: Oprah (Winfrey), nikad nećeš biti predsjednica! Nemaš ono što je potrebno! I (Tom) Hanks! Gdje je Hanks? Nećeš biti potpredsjednik! Previše si zao i ljudi se s tobom ne mogu poistovjetiti. Sad moramo samo pričekati."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:48