U REŽIJI ANTUNA VRDOLJAKA

VIDEO: OBJAVLJEN TRAILER ZA RATNI SPEKTAKL KOJI JE DIGAO NAJVIŠE PRAŠINE U PULI Pogledajte scene iz 'Generala', filma o Anti Gotovini

 Youtube
 

Stigao je trailer za film 'General' redatelja Antuna Vrdoljaka, koji je otvorio Pulski filmski festival. U filmu o životu generala Ante Gotovine glavnu ulogu glumi Goran Višnjić, a niz poznatih glumaca u filmu utjelovljuje povijesne osobe iz 90-ih. Riječ je o daleko najskupljem filmu suvremene hrvatske kinematografije u koji je samo iz javnih fondova uloženo 15 milijuna kuna.

Osim Višnjića tu su u filmu igraju i Mustafa Nadarević u ulozi generala Janka Bobetka, Tarik Filipović kao general Davor Domazet Lošo, Boris Svrtan kao general Ante Roso, a tu su i Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Olga Pakalović, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec te mnogi drugi. 'General' je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak.

Film je nastao u koprodukciji tvrtke Kiklop film i HRT-a, a podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. U distribuciju kreće pretpremijerno od ponedjeljka 5. kolovoza.

Film "General" redatelja Antuna Vrdoljaka osvojio je tri Zlatne Arene - Borko Perić za najbolju sporednu mušku ulogu, Olga Pakalović za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu te Zvonimir Krivec za specijalne efekte.

Velika Zlatna Arena za najbolji film na 66. Pulskome filmskom festivalu dodijeljena je filmu “Dnevnik Diane Budisavljević" redateljice Dane Budisavljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 15:55