FRONTMAN BAUHAUSA

VIDEO Peter Murphy: Bio sam vampir dok Pattinson još nije bio ni u pelenama

 SIPA

Peter Murphy , frontman jednoga od najvažnijih gothic bendova pojavljuje se u ulozi vampira u epizodnoj ulozi u Pomrčini, trećem nastavku popularne filmske sage Sumrak.

On ponosno ističe da Robert Pattinson još nije bio niti u pelenama, kada je on otkrivao besmrtnost.

- Smatram da je naša pjesma 'Bela Lugosi's Dead' ustvari 'Starway to Heaven' 80-tih, 90-tih i kasnijih godina. Uvjeren sam u to, izjavio je za časopis Wired Peter Murphy, koji u nedjelju slavi 53. rođendan.

Peter Murphy je veteran kada su u pitanju vampiri.

Skupina Bauhaus pojavljuje se u filmu 'Glad', jednom od prvih filmskih projekata o vampirima, koji je režirao Tony Scott.

Priča se vrti oko egipatske vampirice koja pije krv svojih ljubavnika darujući im vječni život, sve dok njezin dragi prebrzo ne ostari pa Miriam ugrize zgodnu doktoricu.

U filmu glume David Bowie, Catherine Deneuve i Susan Sarandon.

Film je poznat prije svega po lezbijskoj sceni Sarandon i Deneuve i, naravno, Davidu Bowieju koji se izvrsno snašao u ulozi vampira. Davne 1983. popularizirao je vampirsku tematiku, zajedno sa slavnim „Intervjuom s vampirom“, snimljenog po knjizi Anne Rice.

- Ono što mi radimo nije akademska vježba. Uspijevamo dotaknuti najskrivenije kuteve duše i tijela. Kao ljudsko biće radije sam vječan, odnosno besmrtan za pop kulturu. Kao što smo svi: zombiji, vampiri... – ispričao je Peter Murphy za Wired.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:35