DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ

VIDEO: POGLEDALI SMO FILM O KOJEM BRUJI HRVATSKA Naš kritičar kaže da zaslužuje čistu peticu: 'Na kraju vam stvarno ostane knedla u grlu'

 

Film "Dnevnik Diane Budisavljević" uspio je zato što je redateljica Dana Budisavljević na najbolji mogući način uskladila priču filma i formu u kojoj je ta priča prezentirana.

"Obično se takvi filmovi kod nas rade kao neki spektakli, teške drame. Dana Budisavljević prvenstveno je htjela pomiriti razne fakture, priče te slike i u tome je uspjela", kaže u novoj epizodi serijala "Polimac preporučuj" filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac.

"Za vrijeme 2. svjetskog rata, Diana Budisavljević navodno je spasila oko sedam tisuća djece. Bila je prava humanitarka u razdoblju kada se to nije baš toleriralo, a ponekad se kažnjavalo i robijom i smrću."

Redateljica filma taj je pothvat odlučila prikazati kroz igrano-dokumentarni film u kojem je uobičajeni dokumentaristički prosede okrenut naglavačke, a u novoj epizodi serijala "Polimac preporučuje" doznajte kako je Budisavljević balansirala između tih elemenata:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:04