PREPOZNAJETE LI STRADUN?

VIDEO: PRVI TRAILER 'ROBINA HOODA' Pogledajte kako se Dubrovnik prerušio u Nottingham

 YouTube
 

ZAGREB - Predstavljen je prvi teaser trailer filma "Robin Hood", snimanog u Dubrovniku prošle godine, koji će se u studenome početi prikazivati u SAD-u.

U hrvatskom dijelu ekipe tog blockbustera Lionsgatea, bila su 273 filmska djelatnika i čak 1645 statista, a lokalna servisna produkcijska kuća bila je Pakt Media, podsjeća se na web stranici Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Snimanje u Hrvatskoj realizirano je kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra i u 15 snimajućih dana ukupna lokalna potrošnja bila je na razini dotad najvećih projekata snimanih na lokacijama u Hrvatskoj.

Novu verziju priče o ratom prekaljenom križaru i maorskom ratniku koji pokreću smionu pobunu protiv korumpirane engleske vlasti režirao je Otto Bathurst, a scenarij potpisuje Joby Harrold.

Za film je najavljena "zapanjujuća borbena koreografija uz nezaobilaznu bezvremensku romansu", a prema traileru, značajan dio radnje odigravat će se upravo u Dubrovniku koji je samo za ovu priliku utjelovio Nottingham, a Stradun i zidine Staroga grada samo su neke od zanamenitosti koje se mogu prepoznati.

Glavne uloge tumače Taron Egerton, Jamie Foxx, Eve Hewson, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Paul Anderson i Tim Minchin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2022 08:37