StoryEditor
POLIMAC PREPORUČUJE

VIDEO: PRVO JE PALA BIJELA KUĆA, ONDA LONDON, A SAD I ANĐEO Pogledali smo film o agentu koji je optužen da priprema atentat na američkog predsjednika

 
 Screenshot

Agenta tajne službe, kojeg glumi Gerard Butler, optužuju da je pripremao atentat na američkog predsjednika. On to, naravno, nije napravio i sad to treba dokazati.

To je ukratko radnja filma ‘Pad anđela’ (‘Angel has fallen’) kojeg je u redovitoj rubrici Polimac preporučuje analizirao filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac.

- Film se zove ‘Pad anđela’ i to je dio serijala koji u naslovu uvijek ima ‘pad nečega’. Prvo je bio ‘Pad Bijele kuće’, pa ‘Pad Londona’, a u ovom slučaju ‘anđeo’ označava samog junaka koji je pao u tom smislu da ga optužuju da je pripremao atentat na američkog predsjednika - kaže Polimac koji je najslabiju ocjenu dao scenariju filma:

- Scenarij - ja bih mu dao negdje ocjenu jedan plus, dočim sve drugo je puno, puno bolje. Ovo je vrsta filma u kojem nakon 15 minuta, ako imate imalo pojma o filmskoj dramaturgiji, sve se upravo tako i dogodi. Ali, ono što je utješno, uzeli su dobrog režisera Rica Romana Waugha koji je, inače, prije toga bio kaskader.

Unatoč lošoj ocjeni scenarija Polimac misli da će ovaj film dobro proći bez obzira na njegove prigovore. 

- Recimo što je zbilja dobro, to su odnosi između nekih likova. Čak ni dijalozi nisu loši, mislim da su glumci to dosta dobro doradili. Tako da film ima spasonosnih situacija, dijaloga i da se gledati - rekao je Polimac. 

Koju mu je konačnu ocjenu dao filmu kao i brojne kadrove pogledajte u novoj epizodi serijala Polimac preporučuje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 21:43