BRITANSKI FILM

VIDEO: 'SASVIM OBIČNA LJUBAV' Dvoje sjajnih glumaca nose emocionalnu priču o bolesti

 

U britanskom filmu “Sasvim obična ljubav” samo su dva glavna lika i dva sporedna, a medicinsko osoblje koje uglavnom nije dramski profilirano se ne računa.

Ipak, ne očekujte da će vam biti dosadno jer je u pitanju vrlo emocionalna priča o bračnom paru koji se iznenada našao u krizi: supruga je, naime, doznala da boluje od raka dojke, dok njezin partner ne zna što bi poduzeo.

Da situacija bude gora, njihova kći je svojedobno također umrla od neizlječive bolesti, pa imaju dojam da se situacija ponavlja, ali ovaj put još bliže njima. U bolnici supruga prepoznaje profesora svoje kćeri, koji je gay, i također ima rak, on to teško podnosi, a njegov partner pokušava ga uvjeriti da se isplati živjeti dok god je to moguće, bar da jedan drugome budu podrška.

S tako malo elemenata dočaran je vrlo komplicirani univerzum, a glavni teret iznijelo je dvoje glavnih glumaca, Lesley Manville i Liam Neeson. Omiljena glumica Mikea Leigha već je bila nominirana za Oscara, za film “Još jedna godina”, a mogla je još koji put (na primjer, za “Fantomsku nit” P.T. Andersona), međutim, Neeson je bravurozan u ulozi samozatajnog muža koji pazi da ne napravi krivi korak i ne dovede suprugu u još gore psihološko stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 16:35