POLIMAC PREPORUČUJE

VIDEO: SERIJA KOJA DJELUJE KAO NOĆNA MORA ZA RODITELJE TINEJDŽERA Sve vrvi od droge, seksa i nasilja, no ispod šokantne površine krije se dublja priča

 Profimedia, Film Stills
 

HBO-ova nova serija "Euforija" djeluje kao najgora noćna mora svakog roditelja nekog tinejdžera ili skoro pa tinejdžera.

Količina droge, seksa i nasilja koji su prisutni u životima glavnih likova ove serije stvarno je impozantna, no ispod te šokantne površine krije se priča o gubitnicima i neprilagođenim ličnostima koji u 2019. godini pokušavaju pronaći svoje mjesto pod suncem.

"Euforija je trenutno po publicitetu najuspješnija nova HBO-ova serija, iako je to jako teško procijeniti na tim kablovskim televizijama. Kada su dobri rezultati onda izlaze s brojkama, kada nisu onda ih baš nema", tvrdi filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac.

Serija je pažnju privukla prvenstveno zbog nesvakidašnjeg tretmana tinejdžera, tretmana koji se ne može tako često vidjeti na televiziji. Plejadu zanimljivih likova predvodi Rue, liječena ovisnica o drogama koju igra američka glumica Zendaya, no ona nije jedini zanimljivi lik u seriji. Dapače, kako kaže Polimac drugi članovi ansambla kotiraju puno bolje od nje.

Je li moral serije Euforija problematičan, može li gledatelj suosjećati s likovima, je li serija dobra režirana i trebaju li se roditelji doista bojati toga da njihova djeca gledaju ovu seriju?

Odgovore na sva ta pitanja doznajte u novom izdanju serijala Polimac preporučuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:51