POLIMAC PREPORUČUJE

VIDEO: SERIJAL JUTARNJEG O NAJBOLJIM FILMOVIMA I SERIJAMA STIGAO DO 50. EPIZODE Kako bismo proslavili ovaj jubilej, vodimo vas 50 godina u prošlost

 Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia
 

Video serijal “Polimac preporučuje”, u kojem vama, čitateljima, a i pretplatnicima našeg YouTube kanala, naš filmski i televizijski kritičar Nenad Polimac preporučuje koje filmove i serije biste svakako trebali pogledati te kudi one koji nisu za pohvalu dogurao je do svoje 50 epizode.

Počeli smo 22. veljače ove godine s preporukom filma “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” redatelja Predraga Ličine, a u 49. epizodi preporučili smo vam “Dopunsku nastavu” Ivana-Gorana Viteza.

Između ta dva zanimljiva hrvatska filma pričali smo Osvetnicima, Disneyjevim preradama animiranih klasika, Igri prijestolja, završetku sage X-Men, posljednjem Spider-Manu, novom Tarantinu, provokativnom filmu o najpoznatijem stripovskom zlikovcu svih vremena Jokeru, adaptacijama romana Stephena Kinga “Ono” i “Doktor Sleep” te zapaženom domaćem filmu Dnevnik Diane Budisavljević. Kritizirali smo i serije Euforija, Nevjerojatno, Kvaka-22, Downton Abbey, Lucifer te Stranger Things.

No, ako je suditi po gledanosti, najviše vas je zanimao biografski film o Anti Gotovini “General”, koji je režirao Antun Vrdoljak. Samo ta kritika pogledana je više od 25 tisuća puta.

Ovim vam se putem želimo zahvaliti na svakom pregledu, svakom lajku, svakom komentaru i svakom kliku na pretplati se koji je uslijedio nakon gledanja jednog od videa iz serijala.

Kako bismo proslavili ovaj jubilej, preporučujemo vam da u videu koji slijedi s nama otputujete nazad u 1969. godinu, izrazito plodnu godinu kada je riječ o filmskoj umjetnosti. Naš je kritičar specijalno za ovaj jubilej odabrao deset najboljih filmova iz te godine, a posebno se dotaknuo filmova s prostora bivše Jugoslavije koji su tada ostvarivali zapažene uspjehe, što na kino blagajnama, što na filmskim festivalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 01:46