IZBAČEN IZ UTRKE

VIDEO: SKANDAL OKO NOMINACIJE ZA OSCARA Član Akademije lobirao za vlastitu baladu

Nominacija začudila čak i malo poznatu pjevačicu Joni Eareckson Tada, koja je izjavila da je njena izvedba "dobra, ali ne i vrhunska"

Balada “Alone Yet Not Alone” jedna je od pet pjesama koje su prije dva tjedna izborile nominaciju za Oscara, no jučer je Akademija povukla ovu nominaciju jer je, prenosi Der Spiegel, kompozitor Bruce Broughton navodno slao mailove članovima Akademije pokušavajući lobirati za svoju pjesmu.

Iz kršćanskog filma

O nominacijama u kategoriji “Najbolja pjesma” odlučivalo je 240 članova muzičke sekcije Akademije, a Broughton, također član sekcije, pokušao je iskoristiti svoju poziciju u organizaciji kako bi članove upozorio na svoju pjesmu, stoji u obrazloženju Akademije.

U Hollywoodu se, doduše, već tjednima nagađa kako to da je pjesma za istoimeni film o kršćanskom useljeniku u Ameriku uopće dobila nominaciju, a začudila se čak i malo poznata pjevačica Joni Eareckson Tada, koja je izjavila da je njena izvedba “dobra, ali ne i vrhunska”.

Diskvalificiran i Rota

“Potresen sam, samo sam htio ukazati na svoju pjesmu s obzirom da su ostali filmovi imali višetjedne reklame iza sebe”, izjavio je Broughton.

Povlačenje nominacije rijetka je pojava u 86-godišnjoj povijesti Oscara, ali su se takve stvari već događale, pa je tako 1972. povučena nominacija za glazbu Nina Rote iz filma “Kum” jer se ustanovilo kako je većina soundtracka već bila zastupljena u ranijim filmovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:11