ZBOGOM KVIZU

VIDEO Tarikov posljednji 'Milijunaš': Da sam tražio scenarij za kraj, ne bi bio bolji

Nakon sedam godina popularni kviz prestao se prikazivati

Posljednja emisija televizijske emisije „"Tko želi biti milijunaš" prikazana je u četvrtak 3. lipnja, a voditelj Tarik Filipović prilično se emotivno rastao od svojih suradnika i publike. "Da sam tražio scenarij za kraj, ne bi mogao biti bolji", izjavio je voditelj nakon što je posljednja natjecateljica odličnim znanjem i hrabrošću ispratila u povijesti ovaj popularan kviz

Televizijska emisija koja nas je posljednjih sedam godina dvaput tjedno zabavljala u udarno večernjem terminu na prvom programu HTV-a "Tko želi biti milijunaš", sinoć je doživjela svoj epilog. Vidno uzbuđen Tarik Filipović tijekom čitave emisije nervozno se vrtio na stolici dok su natjecatelji ispred njega muku mučili s odgovorima na pitanja i „padali“ na sitnim iznosima. A zatim je za kraj došla mlada natjecateljica Vida Starčević, studentica anglistike i informacijskih znanosti, koja je kombinacijom znanja i pogađanja zaključila „Milijunaša“ osvojivši 250 tisuća kuna. Iako se ispostavilo da je znala odgovor i na pitanje za pola milijuna kuna " Gruša je kruška, a što je kružka ako gavariš po ruski?", Vida je odustala od „igranja na sreću“ i otišla kući s dotad osvojenim iznosom.

Tarik je bio zadovoljan što je posljednja emisija završila upravo s natjecateljicom koja se nije bojala rizika i koja je osvojila tako lijep novčani iznos.

Emotivan rastanak

"Ovih sedam godina, odnosno nešto više, bio je predivan period mog, ne samo poslovnog nego mog života općenito. Hvala vam svima od srca. Ovo nije zbogom nego doviđenja, dragi moji", pozdravio je Tarik gledatelje i zahvalio svojim brojnim suradnicima, ali i roditeljima koji „nikad nisu propustili nijednu emisiju.“

Prva emisija kviza „"Tko želi biti milijunaš" emitirana je kod nas 24. ožujka 2002. godine, četiri godine nakon Velike Britanije odakle izvorno potječe.

U sedam godina samo je jedna natjecateljica osvojila milijun kuna. Bila je to Mira Bičanić, koja je do maksimalnog osvojenog iznosa došla točnim odgovorom na pitanje: "Koja je tv voditeljica istrčala pariški maraton 2001. godine?".

Osim Mire, milijunsko pitanje otvorilo je još petnaest natjecatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:55