HOĆE LI ISPRAVITI ŠTETU?

VIDEO: 'ŽAO NAM JE ŠTO SU SE BRILJANTNI GLUMCI NAŠLI U SREDIŠTU MEDIJSKE OLUJE' Producenti serije 'The Crown' ispričali se zbog nejednakih honorara

Claire Foy i Matt Smith
 Getty Images
 

Producenti televizijske serije "The Crown" ispričali su se jer je nagrađivana glumica koja utjelovljuje kraljicu Elizabetu bila slabije plaćena od kolege koji glumi princa Filipa, ali nisu rekli hoće li retroaktivno ispraviti tu nejednakost.

Producentska tvrtka Left Bank Pictures sa sjedištem u Velikoj Britaniji priznala je prošli tjedan kako je Claire Foy (33) primala manje honorare od Matta Smitha (35) u prve dvije sezone Netflixove uspješnice o britanskoj kraljevskoj obitelji, jedne od najskupljih televizijskih serija.

Ova priča, zadnji primjer nepravde i nejednakih honorara glumica i glumaca, došla je na naslovnice i pokrenula peticiju u kojoj se traži od Smitha da donira razliku u svome honoraru Time's Upu - inicijativi poznatih i uspješnih žena koje žele upozoriti na problem seksualnoga uznemiravanja žena na njihovim radnim mjestima i svaki oblik nejednakosti.

- Želimo se ispričati Claire Foy i Mattu Smithu, briljantnim glumcima i prijateljima, koji su se ovaj tjedan našli u središtu medijske oluje, i to ne svojom krivnjom - priopćili su iz Left Bank Pictures.

- Mi u Left Bank Picturesu odgovorni smo za budžete i plaće, glumci ne znaju koliko tko dobiva i ne mogu biti odgovorni za plaće svojih kolega - stoji u priopćenju.

Ni Foy ni Smith, a ni Netflix, još nisu komentirali to pitanje i nije poznato kolika je razlika u njihovim honorarima.

U priopćenju se ne navodi hoće li ili kako će nejednakost u honorarima biti retroaktivno nadoknađena, ali producenti kažu kako su "apsolutno jedinstveni u borbi za njihove honorare" i predani poboljšanju položaja žena u filmskoj industriji.

Nakon dvije sezone, serija "The Crown" dobit će novu glumačku postavu, budući da likovi u seriji stare i radnja ulazi u '70-e godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:16