NARODNJACI U HRVATSKOJ

VIDEO: ZAŠTO SU CAJKE TOLIKO POPULARNE U HRVATSKOJ? Srbi snimili film o ovom neobičnom fenomenu, evo što su zaključili!

 Screenshot / Facebook

Sveprisutnost srpskih narodnjaka u regiji nije nešto novo ni neočekivano, no jačanje popularnosti turbo folka u Hrvatskoj privuklo je pozornost srpskog izdanja magazina VICE koji je o fenomenu cajki odlučio napraviti dokumentarac.

Novinarska ekipa koja se odlučila pozabaviti ovom pričom obišla je Osijek, Zagreb i Split, a uz 'predstavnika' ove glazbene scene, Bobana Rajovića, razgovarali su još s brojnim ljudima iz svijeta kulture, politike i medija, piše Slobodna Dalmacija.

Kao primarni dojam ovog višednevnog putovanja kroz Hrvatsku, novinarka Iva Parađanin istaknula je saznanje da se ne može baš sve cenzurirati, bez obzira na državnu politiku.

- Ta snažna povezanost dvije zemlje preko turbo folka je možda fenomenološki i najzanimljivija. Tema filma nam je otvorila mnoga vrata. Imali smo priliku družiti se i pričati s nevjerojatnim ljudima, prije svega mladima, koji su nam pokazali da nam je možda i tema potrošena, jer se iz njihovog ugla takva pitanja čak i ne postavljaju, niti o tome razmišljaju - rekla je Parađanin.

Pogledajte najavu za film koji će u cijelosti uskoro biti dostupan i na službenoj stranici VICE-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:18