U MOTOVUNU

Vraćaju se kultne Munje. Godine su proletjele, kod Popa i Mare sve je isto: nema djevojaka ni novca, ne razumiju novu glazbu...

Munje, scena iz filma

‘Munje: Opet! bit će prikazane uz prvu verziju filma koja je snimljena prije 22 godine.+

Dvojica sanjara o proboju na glazbenu scenu, koji upadaju u nezamislive nevolje, vraćaju se u Motovun. Film Munje srpskog redatelja Radivoja Andrića 2001. godine bio je veliki regionalni hit, ali i jedna od glavnih atrakcija tada trećeg Motovun Film Festivala. Dvadeset dvije godine kasnije, Pop i Mare ponovo su u akciji u nastavku kultnog hita Munje: Opet! koji je u programu ovogodišnjeg Cinehill Motovuna.

Kako su najavili iz Motovun Film Festivala: "Munje iz 2001 poharale su kino-blagajne pričom o ludoj noći Popa i Mare, glazbenika koji za objavljivanje ploče trebaju Gojka, bivšeg školskog kolegu kojeg su u mladosti ismijavali. No problem je što je sada Gojko sada opasan tip koji nije zaboravio zadirkivanje spomenutog dvojca".

https://www.youtube.com/watch?v=gxLUy9N8Flw

Novom energijom koju je donio, film se pokazao kao osvježenje i miljenik publike, a njegovom uspjehu doprinio je soundtrack koji je predstavljao tadašnju novu glazbenu scenu. Slogan ove urbane komedije ‘Prvi srpski drum‘n‘bass‘ opravdala je poduža lista izvođača poput Darkwood Duba i Neočekivane sile koja se iznenada pojavljuje i rješava stvar.

U novom nastavku godine su proletjele, a kod Popa i Mare sve je isto: nema djevojaka ni novca, a ne razumiju se ni sa svijetom i novom glazbom koja vlada. No kad im Gojko ukrade dio starog hita kako bi ga ponudio popularnoj pjevačici Mili Sili, dvojac se zalijeće na putovanje i novu nezaboravnu avanturu.

Glumačku ekipu čine poznati Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko i Jelisaveta Seka Sablić, kao i reperi Ivan Ivanović Juice i Smoke Mardeljano. Uz originalnu i zabavnu priču, film Munje: Opet! i ovog puta prati prepoznatljiva glazba čiji su autori Prti Bee Gee i Hornsman Coyote, Vizelj, Coby, Baby Motorola i mnogi drugi.

Munje: Opet! bit će prikazane u Motovunu, ali i prva verzija filma snimljena prije 22 godine. Prvo prikazivanje filma Munje u Hrvatskoj bilo je upravo u Motovunu 2001. uz nazočnost redatelja Radivoja Andrića i glumca Sergeja Trifunovića. Redatelj i protagonisti stižu i na ovogodišnji festival, a sve u nastojanju da u 25-om izdanju i kraju jedne festivalske ere budu okupljeni stari prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:06