ŠTO NAS ČEKA?

Vratili su se Neo i Trinity! Objavljen spektakularan i tajanstven trailer za novi ‘Matrix‘

 Warner Bros/Ferrari/Profimedia
"The Matrix: Resurrections" dolazi 18 godina nakon filma "The Matrix: Revolutions", a režirala ga je Lana Wachowski

Filmski studio Warner Bros. objavio je u četvrtak prvu najavu za nadolazeći film "The Matrix: Resurrections", četvrti film iz tetralogije "Matrix".

Trailer koji je objavljen u četvrtak prvi je puta prikazan na filmskom sajmu CinemaCon koji se 24. kolovoza održao u američkog gradu Las Vegasu u saveznoj državi Nevadi.

"The Matrix: Resurrections" dolazi 18 godina nakon filma "The Matrix: Revolutions", filma koji je neko vrijeme predstavljao posljednje poglavlje u priči o Neu i njegovoj borbi protiv umjetne inteligencije i pametnih strojeva.

Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss reprizirali su svoje uloge Nea i Trinity, a u traileru se pored njih pojavljuju Priyanka Chopra Jonas, Jonathan Groff, Jessica Henwick, Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris i mnogi drugi. Polygon piše da će Jada Pinkett Smith i Lambert Wilson reprizirati svoje uloge kapetanice Niobe i Merovingiana.

Radnja filma trenutno nije poznata, no iz trailera se dade naslutiti da će "Resurrections" obilovati scenama i sekvencama koje se referiraju na originalnu trilogiju.

The Verge navodi da se u traileru mogu vidjeti crne mačke, kung fu borbe, "Alisa u zemlji čudesa", oružani sukobi, zaustavljanje metaka i brojni drugi podsjetnici na prva tri "Matrix" filma.

Naravno, trailer snažno sugerira da će se "The Matrix: Resurrections" igrati s percepcijom stvarnosti. Neo posjećuje terapeuta kojemu govori o svojim snovima, sumnja da je "lud", Trinity ga ne poznaje, pričinjaju mu se stvari...

"The Matrix: Resurrections" režirala je Lana Wachowski, a scenarij filma potpisuju David Mitchell, Aleksandar Hemon i Lana Wachowski. Film su snimili Daniele Massaccesi i John Toll, glazbu su skladali Johnny Klimek i Tom Tykwer, a montirao ga je Joseph Jett Sally.

"The Matrix: Resurrections" u američka kina dolazi 22. prosinca 2021. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2023 01:20