JUBILARNO IZDANJE

Vukovar film festival: Predstavljena nagrada, program počinje u srijedu

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo , njegova zamjenica Danijela Stanković, predstavnik HT-a Siniša Majdenić, PR Vukovar film festivala Alenka Mirković te direktor festivala Igor Rakonić izrazili su sreću zbog pete, jubilarne godine Vukovar film festivala - festivala podunavskih zemalja. Na press konferenciji je također predstavljena nagrada festivala, djelo likovnog umjetnika Dražena Grubišića.

Festival se održava od 24. do 28. kolovoza na terasi Agencije za vodene putove, Ružičkinoj kući te kinu Borovo. Nova je lokacija određena činjenicom da zbog tehničkih problema organizatori nisu u mogućnosti filmove prikazivati na dunavskom šlepu.

Festival će otvoriti tradicionalna generalna proba, dan prije 'pravog' otvorenja festivala, a prikazat će se film ' U boljem svijetu'.

Festival će se otvoriti u srijedu projekcijom filma ' Između neba i zemlje' na terasi Agencije za vodene putove s početkom u 20 sati. Također će se prikazati i film Tomislava Radića ' Kotlovina', apsolutni pobjednik Pula film festivala .

Festival je ove godine i fizički dobio svoju nagradu, djelo umjetnika Dražena Grubišića, zaslužnog za projekt Muzeja prekinutih veza .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:41