ŠALABAHTER IZ FILMA

Will Smith se s novim ‘Zločestim dečkima‘ vraća u fokus Hollywooda, ali ovaj zabavan akcić ima i veliki nedostatak

Will Smith i Martin Lawrence u filmu ”Zločesti dečki: Sve ili ništa”

 SONY PICTURES/Planet/Profimedia
Iako se poznati glumac i glazbenik nakon šamaranja Chrisa Rocka na Oscarima već pojavio u jednom filmu, ‘Zločesti dečki: Sve ili ništa‘ pravi su početak rehabilitacije njegove karijere

"Jada, volim te. ‘G.I. Jane 2‘, jedva čekam da ga pogledam, okej?", ispalio je u tijekom 96. dodjele nagrade Oscar njezin voditelj, komičar i glumac Chris Rock. Ta je brzinska šala trebala biti uvod u predstavljanje nominiranih u kategoriji najboljeg dokumentarnog igranog filma. Rockova šala - usporedba frizure glumice Jade Pinkett Smith i lika poručnice Jordan O‘Neil u filmu "G.I. Jane" koji je odigrala glumica Demi Moore - nasmijala je dobar dio nazočnih u kazalištu Dolby u Los Angelesu, uključujući i dugogodišnjeg supruga Pinkett Smith, slavnog glumca i glazbenika Willa Smitha. Njoj, međutim, šala nije dobro sjela te je samo zakolutala očima.

Čuvši smijeh auditorija, Rock je pomalo sramežljivo ustvrdio da je ta njegova fora bila dobra. Prije nego što je nastavio s planiranim dijelom programa, na pozornicu kazališta popeo se Smith. Glumac je zatim odlučnim korakom pristupio Rocku i ošamario ga. Uzvanici Oscara isprve nisu znali je li riječ o skeču ili ne. Smith se poslije toga vratio na svoje mjesto.

Rocka je šamar uzdrmao i šokirao, međutim njegova je šokiranost nasmijala uzvanike. "Will Smith me upravo našamarao!", ustvrdio je Rock. Okupljeni u Dolbyju ponovno su se nasmijali. "Ime moje supruge drži podalje od svojih ustiju", zaurlao je Smith sa svog mjesta. Rock se pokušao opravdati, no Smith je samo ponovio upozorenje koje mu je izrekao. "Hoću, u redu? To je bilo... najveća noć u povijesti televizije, u redu", rekao je Rock, na što se publika ponovno nasmijala.

Ostatak 96. Oscara protekao je u sjeni ovog bizarnog incidenta. Akademija filmskih umjetnosti i znanosti Sjedinjenih Američkih Država Smitha nije udaljila s ceremonije, a on je kasnije primio Oscara za najbolju glavnu mušku ulogu. Držeći Oscara u rukama Smith je rekao da osjeća potrebu da zaštiti svoje bližnje. Ispričao se potom okupljenima u kazalištu Dolby iako Rock nije dobio ispriku kakvoj se možda nadao i kakvu je svakako trebao dobiti.

NOVU EPIZODU ŠALABAHTERA IZ FILMA POGLEDAJTE OVDJE:

Smithov se svijet nakon tog incidenta potpuno urušio. Oscara je zadržao, ali je Akademiju napustio prije nego što mu je rečeno da će iz nje biti izbačen na 10 ili više godina. Zabranjeno mu je da 10 godina dolazi na Oscare i druge događaje koje Akademija organizira. Smith je dugotrajni izgon prihvatio. Njegov napad na Rocka osudili su brojni umjetnici i javne ličnosti. Smithov film "Emancipacija" koji je izašao krajem 2022. godine doživio je veliki neuspjeh, a streaming platforma Netflix odustala je od filma "Bright 2" u kojem je Smith ponovno trebao zaigrati ulogu policajca Daryla Warda. Jada Pinkett Smith objavila je u listopadu 2023. memoar "Vrijedna" (eng. worthy) u kojem je ustvrdila da su se ona i Smith razišli 2016., ali da se nisu formalno razveli te da ih je incident na Oscarima zbližio.

Iako se mislilo da će zbog šamaranja Rocka neko vrijeme provesti u "glumačkom zatvoru", odnosno da neće raditi, filmski studio Sony već je nekoliko mjeseci nakon incidenta rekao da i dalje radi na filmu "Zločesti dečki: Sve ili ništa", četvrtom nastavku serijala "Zločesti dečki". Smith i njegov dugogodišnji kolega Martin Lawrence objavili su u veljači 2023. da će ponovno igrati policajce Mikea Lowreyja i Marcusa Burnetta, a tada se doznalo da će film režirati duo Adil i Bilall - belgijski redatelji Adil El Arbi i Bilall Fallah koji su režirali treći nastavak serijala "Zločesti dečki zauvijek". Snimanje je nakratko omeo štrajk holivudskih glumaca koji se dogodio u srpnju 2023. godine. On je završeno početkom ožujka ove godine.

"Zločesti dečki: Sve ili ništa" bavi se istragom korupcije u miamijskoj policiji. Dokazi, međutim, upućuju na to da su Lowrey i Burnett prljavi te da su oni i njihov pokojni šef Conrad Howard (Joe Pantoliano) bili upleteni u neke kriminalne aktivnosti. Lowrey i Burnett vrlo brzo shvate da su žrtve namještaljke te krenu u potragu za pravim zlikovcima.

U novoj epizodi "Šalabahtera iz filma", kritičar Jutarnjeg lista Damjan Raknić donosi tri razloga zbog kojih biste trebali pogledati nove "Zločeste dečke" i dva zbog kojih biste ih trebali preskočiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 21:35