Koštao je dvije milijarde

Za ‘Avatar: Put vode‘ nije prodano ulaznica koliko se očekivalo. Hoće li uspjeti pokriti svoje goleme troškove?

Credit line: ABC/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

 Abc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Abc/backgrid/backgrid Uk/profimedia
I dok su brojke niže od očekivanih, prema Comscoreu je to treće najviše holivudsko postignuće u svijetu tijekom pandemije covida-19

Dugoočekivani nastavak filma "Avatar" redatelja Jamesa Camerona nije ispunio očekivanja u prodaji ulaznica otkako se preko vikenda pojavio u kinima, iako stručnjaci tvrde da je prerano za procjene hoće li film nadoknaditi svoje ogromne troškove.

"Avatar: Put vode" zaradio je okvirno 435 milijuna dolara diljem svijeta, rekao je distributer Walt Disney Co, uključujući i 134 milijuna u SAD-u i Kanadi.

Prije vikenda predviđala se zarada od barem 140 milijuna dolara u SAD-u i 500 milijuna u svijetu, za Cameronov film na kojemu je radio desetljeće, o plavim ljudima Na‘vi na mjesecu zvanom Pandora.

I dok su brojke niže od očekivanih, prema Comscoreu je to treće najviše holivudsko postignuće u svijetu tijekom pandemije covida-19.

Analitičari kažu da "Put vode" ima šansu privući velike obiteljske publike tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana. Film nema prevelike konkurencije do veljače.

"Put vode" je "napravljen na duge staze, kao i gotovo svi filmovi Jamesa Camerona", rekao je Jeff Bock, viši medijski analitičar u tvrtki Exhibitor Relations Co. Audiences. "Možda se to neće vidjeti prvi vikend, no kasnije hoće."

Studiji su podijelili prodaju ulaznica s kinima, a Cameron je rekao da će "Put vode" morati zaraditi dvije milijarde dolara samo da pokrije troškove. Disney još nije otkrio podatke o budžetu i marketinškim troškovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 11:54