AUTOBIOGRAFSKA KOMEDIJA

ZAGREB FILM FESTIVAL DODIJELIO NAGRADE NAJBOLJIM OSTVARENJIMA Zlatna kolica dobio je film 'Ivana Grozna' redateljice Ivane Mladenović

Prizor iz filma 'Ivana Grozna'
 ZAGREB FILM FESTIVAL
 

Film "Ivana Grozna" srpsko-rumunjske redateljice Ivane Mladenović osvojio je glavnu nagradu Zlatna kolica u dugometražnoj konkurenciji 17. Zagreb film festivala.

Uz "Ivanu Groznu", međunarodni je žiri nagradio još jedan film specijalnim priznanjem: to je kolumbijski "Monos" redatelja Alejandra Landesa.

I kratkometražna nagrada ZFF-a otišla je u Srbiju. Dobio ju je redatelj Stefan Đorđević za kratki film "Posljednja slika o ocu".

U programu "Kockice"- posvećenom hrvatskih novih filmašima- obje su nagrade otišle splitskim filmovima. Glavnu nagradu Zlatna kolica dobio je Rino Barbir za tinejdžersku dramu "Druker". Posebno priznanje žirija dobio je Josip Lukić za film "Južno voće".

Nagradu publike dobila je australska humorna drama "Mliječni zubi" redateljica Shannon Murphy.

Nagradu žirija srednjoškolaca u programu za mlade dobio je "Dnevnik Diane Budisavljević" redateljice Dane Budisavljević.

Pobjednički film "Ivana Grozna" autobiografska je komedija u kojoj redateljica pripovijeda o svom odnosu s obitelji i mještanima rodnog gradića Kladovo na rumunjsko-srpskoj granici. Ivana Mladenović živi u Bukureštu i djeluje u rumunjskoj kinematografiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:32