AKCIJSKI SPEKTAKL

Zagreb pod opsadom zbog Kate Beckinsale: Snimat će se na 130 lokacija, evo koliko će grad zaraditi

Kate Beckinsale

 Tomislav Kristo/Cropix/Profimedia
Canary Black snimat će se do kraja siječnja, između ostalog na Kamenitim vratima, kod Mamutice, na stadionu Maksimir, Tuškancu...

Film Canary Black s Kate Beckinsale u glavnoj ulozi snima se na čak 130 lokacija diljem Zagreba. Dijelovi filma snimaju se i ispod sjeverne tribine maksimirskog stadiona, o čemu smo ranije pisali. Ostale lokacije obuhvatile su uži i širi centar grada, ali i neke neočekivane lokacije kao što su Novi Zagreb i Svetice.

Zbog snimanja filma u Radićevoj ulici prošle subote, autobusna linija 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića) prometovala je skraćeno od 7 do 19 sati. Takve nas promjene u mogu očekivati sve do 31. siječnja 2023. godine, a iz ZET-a su poručili da će građani o izmjenama u prometu biti pravovremeno obaviješteni postavljanjem obavijesti nekoliko dana unaprijed.

image

Prošle subote snimalo se u Radićevoj ulici

Tomislav Kristo/Cropix

U gradonačelnikovim aktima objavljene su sve ulice u kojima će se snimati, a na dodijeljenim lokacijama odvijat će se snimanje scena holivudskog filma Canary Black u hrvatskoj koprodukciji koja uključuje MP produkciju i Zagreb Film. Francuski redatelj Pierre Morel, najpoznatiji po svom filmu Taken (96 sati) s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi, za svoje kooperante odabrao je MP produkciju zbog njihovih brojnih suradnji s velikim redateljskim i filmskim zvijezdama.

Na popis zagrebačkih lokacija uključenih u snimanje uvršteno je 130 lokacija po cijelom gradu. Snimat će se tako na Kamenitim vratima, Europskom i Cvjetnom trgu, Dubravkinom putu, Tuškancu, ali i izvan centra grada na lokacijama u Novom Zagrebu kao što su plato Mamutice i kvart Blato te Hondlova ulica na istoku grada. Za korištenje lokacija morat će uplatiti 103 tisuće kuna u Proračun Grada Zagreba.

image

Zagreb, 221022.
U Radicevoj ulici snima se film Canary Black.
Na fotografiji: filmski set.
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Tomislav Kristo/Cropix

Producent filma Carsten H.W. Lorenz otkrio je da će Zagreb dobro zaraditi od ovog filma jer će zaposliti 380 ljudi, 1200 statista, 18 uloga imaju hrvatski glumci, a jedna Hrvatica imat će četvrtu ulogu po važnosti u filmu. Ispričao se unaprijed što će za snimanje pojedinih scena, kao što su automobilske potjere, morati blokirati promet. Dodao je da su sigurnosne mjere na najvišoj razini jer se kod snimanja akcijskih scena treba pobrinuti za sve detalje.

Canary Black špijunski je triler u kojem će glavnu ulogu igrati Kate Beckinsale, masovnoj publici najpoznatija po ulozi u SF franšizi Underworld. Dok je u Underworldu igrala naslovnu ulogu vampirice Selene, ženskog elitnog ubojice koji se bori protiv vukodlaka, u Canary Blacku utjelovit će agenticu CIA-e Avery Graves kojoj teroristi otmu supruga i ucijene ju da izda svoju zemlju.

image

Kate Beckinsale u filmskom hitu Underworld

Screen Gems Collection/Everett/Profimedia/Screen Gems Collection/Everett/Profimedia

Neke od značajnijih uloga u karijeri su joj i one u filmu "Pearl Harbor", ratnom spektaklu Michaela Baya u kojem je igrala s Benom Affleckom i Joshom Hartnettom, te u šekspirijanskom "Much Ado About Nothing", koji je adaptirao Kenneth Branagh još 1993. BBC ju je svojedobno proglasio jednom od najljepših žena svijeta.

image

Kate Beckinsale

Backgrid Uk/Profimedia/

Uz to, glumila je u dobro primljenoj romantičnoj komediji "Serendipity" s Johnom Cusackom, imala kratku manekensku karijeru, gostovala u spotu Georgea Michaela za pjesmu "Waltz Away Dreaming", ali glumila i u brojnim reklamama, na kojima je surađivala s poznatim redateljima. S Orlandom Bloomom je, primjerice, glumila u reklami za Gap koju je režirao proslavljeni Cameron Crowe, a spot za dijetalnu Colu u kojem je glumila režirao je Michael Gondry.

Zagrebačka glumica Romina Tonković prijateljica je s Kate Beckinsale, a jednu od glavnih uloga dobila je na probama. Otkrila je da je zbog toga jako uzbuđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:06