SKRAĆENA SNIMKA

Zašto HRT nije prikazao kako je Will Smith ošamario Chrisa Rocka? ‘Nismo mi, to je zbog Disneyja‘

Will Smith i Chris Rock

 Robyn Beck/AFP
Nakon što je Rock aludirao na film ‘G. I. Jane‘ i kazao Jadi Pinkett Smith: ‘Vojnikinjo Jane, vidim te‘, Smith je ustao i ošamario ga

Zbog čega, pobogu, HTV u ponedjeljak navečer u skraćenoj snimci 94. dodjele Oscara nije prikazao trenutak u kojem Will Smith šamara Chrisa Rocka, voditelja spektakla koji se našalio s Willovom suprugom, Jadom Pinkett Smith, na račun njezine obrijane glave?

Podsjetimo, nakon što je Rock, gledajući Smithovu suprugu i aludirajući na film 'G. I. Jane' kazao: 'Vojnikinjo Jane, vidim te', Smith je ustao, otišao do pozornice, pred zgranutim uzvanicima i zapanjenim televizijskim gledateljima ošamario Rocka i potom se vratio na svoje mjesto. I dok cijeli svijet sada raspravlja o tome je li šamarčina bila stvarna ili se radi o namještenom incidentu, kao i o tome treba li sankcionirati nasilnog glumca ili ukoriti voditelja koji se narugao na račun bolesti njegove supruge (Jada Pinkett Smith boluje od alopecije, zbog koje na dijelovima glave ostaje bez kose), HTV-ovi gledatelji ovaj incident nisu mogli vidjeti. Zašto?

- Zbog toga jer smo snimku dodjele Oscara koja je bila emitirana jučer od 21 sat dobili od Disneya i A.M.P.A.S.-a u trajanju od oko 90 minuta. HRT je navedeni materijal preveo i titlao te ga kao takvog emitirao, a svaka druga intervencija nije bila dopuštena - kažu iz HRT-ovih Komunikacije i dodaju:

- Međutim, trenutak u kojem je Will Smith udario komičara bio je prikazan u jučerašnjem središnjem Dnevniku HTV-a kao i navečer u emisiji Vijesti iz kulture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:14