PROBLEMI BOGATIH

Zašto mnogi navijaju za zapravo grozan, toksičan brak Shiv i Toma u hit seriji ‘Nasljeđe‘

Jeremy Strong, Matthew MacFadyen i Sarah Snook

 Home Box Office (hbo) - Album/Album/Profimedia/Home Box Office (hbo) - Album/album/profimedia
Koja je konačna presuda u njihovom odnosu saznat će se 28. svibnja, u očekivanom finalu

"Rijetko se odnosi i savezi na ekranu mijenjaju tako brzo kao u Nasljeđu" - tako Vanity Fair pokušava sažeti razloge zbog kojih je HBO drama toliko popularna.

Još od prve epizode serija se bavi američkim stavovima prema klasi: kome je dopušteno akumulirati moć, a kome ne te gdje je ambicija prihvatljiva, a gdje nije, piše The New York Times. Tu je prisutna i jedna nedoumica. Serija koja ima vrlo izražen koncept hijerarhije svejedno se odlikuje izrazitom emocionalnošću. Dok tvorac Jesse Armstrong priču uvodi u posljednju dionicu, odnos Toma Wambsgansa i Shiv Roy ulazi u velike muke.

Na tragu toga pitamo se - vole li se oni uopće? Zašto su se uopće vjenčali i zašto već nisu razvedeni? Mogu li ipak izgraditi zdrav, funkcionalan odnos s obzirom na dijete koje dolazi, a i bez obzira na njega? Je li moguće da ijedno od njih ikada pronađe mir? Na koncu, što mi kao gledatelji uopće želimo za njih?. Prema Independentu - nikako, pišu te nastavljaju: "najprivlačnija dinamika ove serije je ona za koju ne želimo da završi.

Sarah Snook glumi Shiv Roy koju je zastrašujući otac medijski tajkun naučio da se natječe protiv onih koje voli. To i ne čudi previše budući da se radnja serije velikim dijelom oslanja na obiteljsku dramu američkog magnata Ruperta Murdocha.

Matthew MacFadyen je grabežljivi izvršni direktor Tom Wambsgans koji ne može vjerovati da si može priuštiti lijepe stvari (ili da se netko poput Shiv Roy zapravo udao za njega). Međutim, zajedno svoj brak koji je od početka osuđen na propast uzdižu na nešto poput grčke tragedije, piše dalje Independent.

Tom je zaprosio Shiv dok je Logan bio u bolnici, ona je pak imala aferu, a na prvu bračnu noć je zatražila otvorenu vezu. Kad ju je Tom izdao na kraju treće sezone, to je bio jedini "as u rukavu" kojeg je imao nakon godina hodanja u njezinoj sjeni. "Pitam se bi li tuga bez tebe bila manja od tuge dok sam s tobom", rekao joj je o njihovom toksičnom odnosu.

Koja je konačna presuda u njihovom odnosu saznat će se 28. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:49